Posts Tagged ‘mezzanine’

Bruyère High School Cafeteria Refurbishment by SAM Architecture, Versailles – France

November 2nd, 2016

The expression of raw materials – colorless varnished wood, polished concrete floor et galvanized railings, the care giver to their implementation as well as the visibility of the structure and of the technical bodies express the particular attention to the raw material, the one that was already there, the one used to build and which is too often hidden from public view. The ceiling is like a veil that shows what is going on behind the scenes.

Foliot Furniture offices by Kiva Design, Saint-Jérôme – Canada

October 20th, 2016

The addition of a mezzanine for the employees’ cafeteria creates a social hub. Mobility was also a key element of the design solution and non-assigned workstations cater to mobile work-styles.

Petropoulou Agapi pharmacy by Lefteris Tsikandilakis, Gerani Rethimno – Greece

August 4th, 2016

The finest addition to this study was the plainly colourful illumination which embraced the stone dome roof and combined with the backlights on the product shelves induced a calm, old world scholarly atmosphere.

El Ateneo Grand Splendid bookstore by Francesco Manzone, Buenos Aires – Argentina

July 29th, 2016

Much of the architectural splendour of the original structure, including artistic and sculptural details, as well as the auditorium lighting has been maintained, with thousands of books lining the walls of the mezzanine levels that offer views of the entire interior.

Duplex 312 by Kali Architecture, Porto Alegre – Brasil

July 23rd, 2016

The intention to highlight the stage and create a way through the main hall, the position of the new steel staircase introduced a new element: the walkway, which brings a greater connection to the place, allowing an overview of the main and privileged hall stage.

Alma Negra Wine Bar by SA Estudio, A Coruña – Spain

June 1st, 2016

Black steel structural profiles are the project focus. They set the rhythm in the local. In addition they brace the original stone wall.

Ban Shan Café by Robot3 Design, Beijing – China

March 17th, 2016

A log cabin is built under the stairs leading to the second floor, and the stairs are hidden behind the log cabin. The second floor is divided into several small spaces, instead of using solid partitions, we use shelves of green plants.

Mr. Burger by Manousos Leontarakis & Accosiates, Heraklion city – Greece

November 22nd, 2015

For the colors has been used a new sandy material, while the walls are lined with block, material not very common for wall lining, in front of which extends perforated aluminum grid.

Charming Charlie Flagship Store by Callison, New York City

November 2nd, 2015



Charming Charlie, an accessories and apparel line for women, opened its first store in New York City in June 2015.

The Roast Room by Studio Modijefsky & Studio Molen, Amsterdam – Netherlands

September 17th, 2015

The Roast Room’s mascot, The Butcher, a plump figure with a long nose, appears in various forms around the space: in a drawing of him pasted on the front window, or as a shiny statue standing in the kitchen, while his chopped-off leg is the restaurant’s logo and can also be found hanging outside the main entrance.

PIAFF Boutique by Batimat Architects, Beirut – Lebanon

September 5th, 2015



Turn a 50m2 established neighborhood boutique into a 250m2 flagship fashion outlet while maintaining the personal private like feel the regular clientele longs for from the old place.

LIU JO Flagship Store by Christopher Goldman Ward, Knokke – Belgium

September 3rd, 2015



White&Gold as usual is the main mood for LIUJO retail concept in Knokke Flagship store.

La Tequila South restaurant by León Orraca Arquitectos, Guadalajara – Mexico

July 5th, 2015

The abundance of rustic texture, applied with precision onto a contemporary architectural language is analogous to the restaurant’s cuisine, which takes traditional Mexican recipes and transposes them to a modern context.

MOSS Salon by FAAB Architektura, Kraków – Poland

February 17th, 2015



MOSS hair, nail and beauty salon is the compilation of two spaces, previously separated and located on the different levels.

Deutsche Guggenheim Museum shop by AAS, Berlin – Germany

December 23rd, 2014

The shop has been divided into three zones, each using distinctive materials. The different materials correspond with the lighting, which creates an interaction between the surfaces, influencing the perception of the visitors.

Dentsu office by Intro Arquitectura, Buenos Aires – Argentina

July 23rd, 2014

The “War Room”, is a cube styled room located in the middle of the floor where creative and account executives battle new ideas with brain storming sessions, is awash with vivid colours and using the glass as a blackboard.

TreeHaus eatery by UnSPACE, New York

July 2nd, 2013

TreeHaus is a specialty eatery where customers are able to taste famous chefs’ food and sample verities in one vast place. The idea was to create an open space where food, art, and found objects coexist. From the outside, there is no visible sign of food. What you see are just a few large visual objects scattered throughout.

SHOE STORES! Hacke und Spitze store by Holger Jahns, Berlin

May 30th, 2013

Standardized boxes of this kind are mostly ordered by hospitals and similar customers. Here, they meet with an entirely new task. Pipes used for the tripod are joined by massive cast aluminium fittings otherwise typically used for handrails in trams or buses.

Edamame Sushi + Grill by Bass Studio Architects, Grill Columbus – Ohio

May 9th, 2013

Edamame Sushi + Grill is a unique and new restaurant environment designed around an upscale cafeteria style experience. Intimate Dining Pods at various levels frame the open Kitchen complimenting the active environment within the exterior green enclosure. This “Pan Asian” environment immerses diners in the design concept of the restaurant.

Bilgili Holding office by Tanju Özelgin, Istanbul

April 4th, 2013

Design approach for the material and colour choices is timeless and away from current trends. The materials and colours has been used in the project completes the atmosphere of the space by their features which are enough elegant and exiting but also sportive and serious, mostly natural and needs little care.