Posts Tagged ‘natural light’

Dropbox office by Gensler, Sydney – Australia

January 4th, 2017

A number of integrated graphic elements add character to the design, including an inlaid metal ‘welcome mat’ sign embedded in the stone floor of the front entry which is unique to this Dropbox address. Elsewhere, images of Bondi Beach taken by local photographer Aquabumps, form large murals on walls and on the ping pong table, adding a distinctive Sydney flavour.

Health Plan San Mateo office by AP+I Design, San Francisco – California

January 2nd, 2017

The final solution is an open environment with abundant natural light, sweeping views to the surrounding hills, and motion-sensored LED lighting systems.

Levy Heritage offices by Studio IN2 Design, Tel Aviv – Israel

December 29th, 2016

The finish materials are neutral, airy, elegant and timeless, and are reminiscent of the Mediterranean Sea seen from all windows. The focal point near the entrance is the Heritage Wall that captures the firm’s history and achievements.

Camden Offices by Inside Studio, Montreal – Canada

December 19th, 2016

Each room in the core is associated with an artist that reflects the client’s philosophy and spirit such as Amy Winehouse, Frida Kahlo, Kurt Cobain and Jimi Hendrix. The resulting space is raw, layered, compact, efficient, brazen, and will accompany this marketing firm to its bright future.

Rokoko kitchen bar by M.O.B. Interior Architects, Nicosia – Cyprus

December 5th, 2016

Every surface in the space it’s covered by a different material that creates an uncompromised composition, that leads to an explosion of feelings and when you leave, the urge to come back again to this place.

Public Library of Constitucion by Sebastian Irarrazaval, Constitucion – Chile

December 5th, 2016

Thin wooden planks create a louvered system that covers the sky lit pitched roofs, filtering and controlling direct light so as not to disturb the readers inside. Custom made furniture serves multi-purpose functions, offering various seating arrangements, tables, and shelving in one fixture.

Bakr offices by Pallavi Dean Interiors, Dubai – UAE

November 14th, 2016

The material palette is light and natural, with lots of ash wood used in the flooring and joinery. The cool light blue and grey tones of the interior, along with soft fabrics and natural surfaces, contribute to the overall warmth.

Meridian Credit Union offices by Bullock + Wood Design Toronto, Canada

November 5th, 2016

The Welcome Centre greets guests and staff with a lush green living wall. A pergola-inspired slatted wood structure, wood-like tiles and an assortment of Interface carpets were specified to enhance the outdoor feeling.

Paper Dome installation by YokYok and Ulysse Lacoste, Beirut – Lebanon

November 3rd, 2016

Visitors are overshadowed by the 10-m-wide structure that is held together with wooden slats. The object is lifted and titled on a pivoting point, allowing each viewer to step inside and explore the installation.

Apple Regent Street store by Foster + Partners, London – UK

October 24th, 2016

The walls and staircases are made from sandblasted stone, while the balustrade – seemingly carved in to the wall – has a smooth, curved, and honed finish that is pleasant to touch.

Foliot Furniture offices by Kiva Design, Saint-Jérôme – Canada

October 20th, 2016

The addition of a mezzanine for the employees’ cafeteria creates a social hub. Mobility was also a key element of the design solution and non-assigned workstations cater to mobile work-styles.

Youscan offices by burø, Kiev – Ukraine

October 17th, 2016

Ambient interior lets the natural light pass through big windows and partitions. Natural materials such as wood, metal and OSB add some reference to startup-flavoured space.

Casa Triângulo gallery by Metro Arquitetos, São Paulo – Brazil

October 10th, 2016

As is instantly evident, a large part of the new building’s identity is defined by the materials used, and most prominently the translucent polycarbonate panels that wrap around the lower façade, effortlessly allowing floods of natural light to fill the interior.

Mind Makers coding school by Studio dLux, São Paulo – Brazil

September 22nd, 2016

With natural light and cool wood lighting fixtures, brightness is introduced with the brand’s vivid colours, that can be seen in the wall paintings and furniture. Laminated wood is also an important and notorious detail that brings a young and fresh environment.

Green Room kinetic installation by Glithero, London – UK

September 20th, 2016

The Green Room installation is an “abstract clock” made up of a series of neon-coloured silicone cords, each joined to a motorised revolving arm at the top of the stairwell.

Casa Mathilda by Espacio en Blanco, Barcelona – Spain

September 15th, 2016

Also, some of the original moldings ceilings have been converted into mirror frames and shelves, which, along with vintage style furniture create an environment with great personality.

Whil headquarters HGA Architects and Engineers, San Francisco – California

September 13th, 2016

Skylights were cut into the ceiling to increase the amount of natural light and collaboration furniture was incorporated throughout the space to promote a feeling of connectedness and comfort.

Office block by Bernardes Arquitetura, Rio de Janeiro – Brazil

September 8th, 2016

The perforated aluminium exterior is the most dominant of the three layers. During daylight hours it is only possible to see through it at close range, but it becomes transparent by night when lights shine through from inside.

Siddhomal Group office by Ravish Mehra Deepak Kalra, New Delhi – India

September 2nd, 2016

Walls were removed or replaced with glass wherever possible, materials were chosen to be able to create a bright and lively space within the given setting and restrictions. One can see a playful use of wood, stone veneers and colour inserts of yellow throughout the space.

Saleh Barakat Gallery by LEFT, Beirut – Lebanon

August 24th, 2016

The cascading nature allows visual continuity between upper and lower levels, and daylight to pierce its way down to the basement.