Posts Tagged ‘natural light’

Clinique D diaphane by L. McComber, Laval – Canada

June 3rd, 2016

The position of the waiting room in the centre, with windowless examination rooms surrounding it, shut clients off from the outside world and its views and natural light.

Engel&Volkers by Model & Alea Office, La Valletta – Malta

June 2nd, 2016

MODEL projected the interior design of a four-story building made up of open spaces, interior glass walls, private meeting rooms and other collaborative areas as well as private rooms. Contrasting colours and natural light are all key design elements for this location.

Anura Vineyards by Inhouse Brand Architects, Stellenbosch – South Africa

May 18th, 2016

As found in the primary event area, oregon pine makes an almost exclusive reappearance. Alongside metal hoop lights and a bar of salvaged wine barrels, cooper’s bar is equal parts chic and rustic.

Venafi office by Steven Christensen Architecture, Salt Lake City – Utah

May 18th, 2016

A transformable space at the heart of the project (large enough to house the entire global staff when fully expanded) is separated from adjacent work areas by a block of diner-style meeting booths on one side, and by a giant furniture-like pavilion on the other.

AT Office by Est Architecture, Montreal – Canada

May 16th, 2016

The choice of materials is simple: the wood in the form of plywood and OSB as well as glass. The resulting image is consistent with the carrier’s philosophy of openness, simplicity and transparency in addition to creating a warm, relaxed and cheerful working environment.

WME/IMG Offices by Rockwell Group, New York City

May 13th, 2016

A marble counter with a cantilevered rose gold-plated copper base provides a work area to prepare staff meals as well as a “stage” for high profile chefs, who are increasingly a part of WME/IMG’s client base.

DEXUS Place offices by Girvan Waugh, Brisbane – Australia

May 9th, 2016

The relationship of the river collaborates with the cityscape through the contrast of bespoke components such as neon signs, copper-piping and urban elements, with pebble-like carpet textures and colours which reflect Brisbane’s riverbed, water and local flora.

Military dining hall by ZAS Architects & Jean-Christian Koch Architecte, Ontario – Canada

May 3rd, 2016

The scheme’s layout, forms, colors and materials are all used effectively to convey an intuitive understanding of circulation and use – diners who have never entered the building are naturally brought through the facility in a loop, completing it with no cross-circulation.

Kocohedron collection lamps by Willem Schouten and Koen Coppens for Kocowisch

May 1st, 2016

Instead of using the frame as a base for a fabric lampshade, they integrated the light source in the frame. This solution resulted in a very minimal structure, space consuming and spacious at the same time, through which natural light can pass freely during daytime and creating a floating object that casts elaborate shadows when the light is turned on.

Moonless installation by Frank Ammerlaan at Bosse & Baum gallery, London – UK

April 27th, 2016

Mirroring the appearance of the roof in the gallery, the body-sized sheets on the floor anchor the installation in the gallery, offering a peripheral path through it.

IPsoft Offices by STG Design, Austin – Texas

April 18th, 2016

The simple, yet strategic, color palette accentuates the space’s clean lines and sleek finishes. From the modernistic lighting approach to the aluminum flooring inlay in the lobby, which was meticulously cut, no aspect of the office feels forced or settled upon.

Work & Co Co-working Offices by Andrea Graff, Cape Town – South Africa

April 15th, 2016

Work & Co offers a number of different solutions for entrepreneurs and businesses of all shapes and sizes: Hot desks that can be rented per day, a shared office space area, all the way to private offices that can accommodate up to 15 people.

Marshberry office by Bialosky, Woodmere – Ohio

April 11th, 2016

Locally crafted with a blend of Pine and Oak, the warm recycled wood alludes to Marshberry’s own journey as a material entering a new life cycle. Lighting is seamlessly integrated into the linear wood ceiling and elegant pendants are suspended over gathering spaces for a more intimate feel.

Helmut Lang store by Standard Architecture, Los Angeles – California

April 7th, 2016

The loft-like space is composed in smooth troweled plaster walls and concrete floors, with accents of stainless steel and black, charcoaled wood.