Posts Tagged ‘Nelson’

Butler, Rubin, Saltarelli & Boyd LLP Office by NELSON, Chicago – Illinois

May 24th, 2017

In lieu of traditional, private corner offices, large conference rooms and collaborative spaces were added, taking advantage of the most space and best views. The emphasis on increased efficiency within the office has resulted in less space for documents, cutting down on paper consumption.

Allsteel Showroom by NELSON, Atlanta – Giorgia

May 7th, 2017

The design team collaborated with Allsteel to establish a junction where history and present-day collide through the creation of a new showroom and resource center.

Radian office by Nelson, Philadelphia – US

October 14th, 2014

In opening a new 25,000 SF Orientation Automation Center, Radian, a company that connects lenders, homebuyers, investors and loan servicers using a suite of private mortgage insurance and related risk management products, brought together its corporate, technology and operations teams in one facility.

Biogen Idec campus by NELSON, Cambridge – Massachusetts

September 28th, 2014

Materials, finishes and furnishings also reflect this new, open, collaborative approach with bolder colors and patterns along with individual and group, flexible meeting furniture arrangements.

Pearson Education office by NELSON, Boston – Massachusetts

April 19th, 2014

NELSON developed multiple scenarios to accomodate Pearson’s evolving real estate strategies, which coincide with lease terminations and consolidations within their multi-building Boston campus. The ultimate goal was to reduce square footage per person to a range of 150 to 175 SF, which was accomplished.

Red Frog Events office by NELSON, Chicago – Illinois

April 4th, 2014

One key to success was close collaboration with the trades. For example, the general contractor’s first instinct for a tree house was to bid it out to a millworker, which did not result in the most economical solution. Instead, framing carpenters were asked to build the tree house just as they would for their children in their own backyards.

Razorfish office by Nelson, Chicago – Illinois

December 19th, 2013

Communal spaces, such as the lunchroom, game room, main conferencing rooms and reception are placed at these crossroads to draw employees together. Internal light courts and open planning concepts with low horizon lines allow for natural light to flow freely throughout.

Sidecar electrical tape windows by Claire Ellery, Nelson – New Zealand

August 15th, 2012

The Windoo Project, created by visual artist Claire Ellery predominantly creates visual displays using the detritus of the everyday; from cardboard, to polystyrene The Windoo Project takes the mundane creating them a second life and alternative use.