Posts Tagged ‘openness’

Paperless Post headquarters by +ADD, New York City

March 17th, 2017

Paperless Post wanted to prioritise openness for their new office, so exposed workstations take up the east and west wings to take advantage of natural light.

Blue Space office by Bloom Design, Guangzhou – China

March 15th, 2017

Freedom, openness and returning to simplicity are the spirits that Blue Space advocates. When Bloom Design is commissioned to do the design for this old space, it decides not to cater for popular aesthetics but to look at how to make a difference and how to shape the temperament of fashion of Blue Space.

Innova Offices by MAD Architects, Moscow – Russia

May 15th, 2016

The idea of a non-standard interior was realized in the “broken” design of the central part of the building and recreational areas. The central staircase enhances the effect by breaking the geometry in the vertical plane.

Moooi Showroom, New York City

July 30th, 2015



Moooi launched its first US showroom in May on 36 East 31st Street in Midtown Manhattan, New York.

Nuclear Energy Institute Offices by FOX Architects & Wingate Hughes, Washington DC

July 22nd, 2015



FOX Architects worked with Wingate Hughes to create a new office space for the Nuclear Energy Institute‘s Washington DC offices.

Das Kolin Restaurant Branding by VON K

February 27th, 2015

For the restaurant – bar THE KOLIN in Vienna a new identity has been developed, which combines British touches in graphics and classical Bistro typography.

Mozilla headquarters by MKThink, Mountain View – California

October 6th, 2014

The open stair links the two floor plates for increased face-to-face interaction. The entry space offers a glimpse into the office beyond, with easy access to bike storage and different levels of security access for employees and volunteers.

Hypernuit Offices by h2o architectes, Paris

April 22nd, 2013

The refurbishment project had to reflect the dynamic and innovative spirit of the agency in a serene and contemporary space. It also had to include a maximum of shelving for storage, the creation of exhibition walls for the display of photography shows.

Bularnia office by BudCud + Maria Schoen, Krakow

January 14th, 2013

The goal was to introduce more natural light to dark and overpowering interior. This move redefined new proportions of space and optically enlarged narrow and low room. What’s more, light and transparent finishing materials, such as glass, delicate steel mesh and perforated boards were used to emphasize the openness of new office space.

McKinsey & Company office by OMA, Hong Kong

December 21st, 2012

The consulting professionals at McKinsey & Company Hong Kong have a fairly new office space with an incredible view. Designed by OMA, the office has a well thought out plan for achieving a greater sense of collaboration and community.

JD store by Briggs Hillier, Birmingham

November 20th, 2012

Complementing the bespoke architectural features of the space, the dramatic new entrance leads into the men’s ground floor ‘King of Trainers’. This is complimented by an impressive first floor window display extending the full frontage with ‘open’ sections to bring natural light and a feeling of openness to the space.

Bayer trade fair stand by Walbert-Schmitz, Dusseldorf – Germany

October 30th, 2012

Development of an independent brand presentation conveys a concept of transparency and openness and creates communication areas with an inviting feeling. The VisionWorks optics is to be reflected in the fair stand.

Uniqlo flagship store by Wonderwall, Tokyo

July 18th, 2012

UNIQLO has opened global flagship stores in Europe and the United States, and has now opened a new store in Ginza, Tokyo. The twelve-story building with a full height glass façade serves as a showcase of the UNIQLO brand, and its atrium-like first and second floor creates a voluminous yet controlled space.

HAIRDRESSER! Zsidró hair salon by Ákos Hutter & Donát Rétfalvi, Győr – Hungary

April 18th, 2012

THE SHOP HAS AN AREA OF ~120 M2 WHERE 11 WORK STATIONS, 4 HAIR WASH BASIN STATIONS, A RECEPTION AND A WAITING ROOM ARE LOCATED IN THE SAME SPACE. WE HAVE ALSO ESTABLISHED A SEPARATE ROOM FOR THE COSMETICIAN WITH A TABLE FOR ARTIFICIAL NAIL TREATMENT AND TWO ROOMS FOR SOLARIUM INCLUDING THE NECESSARY BATHROOMS.

HAIRDRESSER! Zsidró hair salon by Ákos Hutter & Donát Rétfalvi, Győr – Hungary

April 15th, 2012

THE SHOP HAS AN AREA OF ~120 M2 WHERE 11 WORK STATIONS, 4 HAIR WASH BASIN STATIONS, A RECEPTION AND A WAITING ROOM ARE LOCATED IN THE SAME SPACE. WE HAVE ALSO ESTABLISHED A SEPARATE ROOM FOR THE COSMETICIAN WITH A TABLE FOR ARTIFICIAL NAIL TREATMENT AND TWO ROOMS FOR SOLARIUM INCLUDING THE NECESSARY BATHROOMS.

Marc Jacobs flagship store by Jaklitsch / Gardner Architects, Tokyo

September 1st, 2011

The project is a new flagship retail building located in Tokyo’s Aoyama shopping district, just off Omotesando Street. The design is a diagrammatic response to strict local codes, the immediate surrounding context (bordered by world-renowned architecture and a quiet residential neighborhood), and the desire to represent the material craft that is inherent in the tradition of Japanese construction. The building is designed to meet regulated energy efficiency standards and use local/regional materials.

Dogmatic Restaurant by EFGH, New York

August 6th, 2011

The design of the 600 sq ft interior and storefront for the new flagship restaurant Dogmatic Gourmet Sausage System on Union Square, is based on the aesthetics of the butchery, which becomes the generative approach to the project.

Avril Healthy Supermarket by Tuxedo Agency

June 17th, 2011

Laurent Guez for Tuxedo Agency who created the «natural beauty counter». The mandate was to express a new philosophy or lifestyle in which beauty rhymes with health and well-being.