Posts Tagged ‘reclaimed timber’

desert INK Studio, Dubai – UAE

July 26th, 2016

The centre piece of the office is a 6 metre long polished concrete ‘collaboration desk’. This is the heart of the office, functioning as drawing desk, dining table and board room rolled into one.

Sunna Low Table by Keith Coghill

October 26th, 2015



Keith Coghill’s low tables are crafted from the highest quality Scottish hardwoods, often acquiring reclaimed timber, such as old growth reclaimed Burmese teak, from unique sources.

Café Melba by designphase dba, Singapore

July 1st, 2013

Air-conditioned interiors speak of a sophisticated country feel with oiled timber floors, exposed trusses and earth toned fabrics. The raw concrete bar top is capped in solid, reclaimed timber, perfect for drinks in preparation for your alfresco evening on the terrace.

Bubbledogs and &/ The Kitchen Table by B3 Designers, London

February 19th, 2013

The walls and flooring were designed with reclaimed timber cladding, rusted panels and exposed brick. The balustrades, windows, doors and wine storage are all in rustic blackened steel sheet and metal caging. Low hanging lighting was incorporated to create a soft atmosphere to contrast with the anticipated buzz the restaurant clearly exhibits.

Aesop store by NADAAA, San Francisco

January 7th, 2013

Reclaimed timber boxes are piled up to the ceiling to create a wall of shelves at the new San Francisco store for skin and haircare brand Aesop.

Replay flagship store, Beijing

July 30th, 2012

Replay has opened a flagship store in Beijing, marking the brand’s first step into China. The 500 sqm shop is located on S8-15 of Sanlitun Village, a center where shopping and leisure meet entertainment and art.

Crocs flagship store by The One Off, Greenhithe – United Kingdom

June 27th, 2012

The new retail presentation was to reflect Crocs as innovative, fun and comfortable. The key was building on the success of Crocs as a well loved family brand…to celebrate the brand foundations whilst creating a softer warmer environment that showcases new product ranges and open Crocs to a new international audience.

Rewind bar & lounge by Takenouchi Webb, Singapore

May 25th, 2012

The 105m2 space was formally a bar and café with half of the space taken up by an enclosed kitchen area. The brief was to convert the space into a lounge/ cocktail bar that could be connected to the adjacent club next door.