Posts Tagged ‘recycled timber’

Kathmandu office by Creative Spaces, Christchurch – New Zealand

August 23rd, 2016

Timber recycled from earthquake salvage lines the reception walls, concrete around the core of the building is exposed, and the café joinery has a dark and moody metropolitan feel.

Porter Davis Offices by The Bold Collective, Melbourne – Australia

April 14th, 2016

Stepping out from the lift at 720 Bourke Street, visitors and staff will experience a New York arrival and reception area. This includes a sleek reception desk with turned timber legs, cut crystal decorative lighting, a recycled timber herringbone strut ceiling and New York loft mullion detailing to the glazed meeting room partitions.

Jabiru bar & restaurant by Creative 9, Brisbane – Australia

February 18th, 2016

Creative 9 has depicted the finishes from the outback landscapes of Australia through rusted metal, sandstone, recycled timber and copper. The organic ceiling feature weaves through the space and ties the elements into one.

Outpost Basel Pavilion by Olson Kunding at Design Miami/Basel 2015, Basel – Switzerland

July 14th, 2015



Olson Kundig creates charred wood pavilion for Design Miami/Basel 2015

Bing, Harris & Co. store by Pennant & Triumph, Hamilton – New Zealand

November 12th, 2013

The brick has a modern wash of matte white paint and the brand logo has been hand painted with a distressed finish. Old brand advertisements likewise have been hand painted onto key walls throughout the store to further illustrate the authentic look and feel of the space.

DesignInc’s design studio, Melbourne

August 18th, 2013

DesignInc’s Melbourne design studio was delivered as an integrated fit out. It combines exposed base building services and new work space into level two of the heritage listed Melbourne GPO building. New and old dramatically contrast to create a timeless aesthetic of recycled timber and steel on a backdrop of white masonry.

Storck Asia Pacific office by Sennex, Singapore

April 12th, 2013

Concept of this project is to create a recycled timber wall as a backdrop, to retain an existing raw cement floor and refurnish an existing spiral staircase. As a result of discussion with the client, these 3 elements obviously stand out showing harmony of stunning raw material both timber wall and cement floor with sophisticated design of LED light.

R&G Sylvia Park store by Pennant & Triumph, Auckland

March 11th, 2013

This lobby like area was created to provide a ‘break’ for the customer from the busy mall where this store is located into the world of Rodd & Gunn – a relaxed and private place in which to shop.