Posts Tagged ‘shanghai’

Chateau d’Ax Showroom by Area-17 Architecture & Interiors, Shanghai – China

November 16th, 2016



Items are staged as if they were part of a real living room. The showroom is conceived as a welcoming and comfortable environment, where clients are able to experience the atmosphere and the furniture they are about to purchase.

Ellai Booth by Area-17, Shanghai – China

November 16th, 2016



A great attention has been paid to the bar area, with hand-made decorations and soft, precious furniture that encourage visitors to take a break from the show, enhancing the idea of hospitality. The graphic palette, simply played on the tones of black and off-white, guarantees the highest emphasis to the product design.

Gentle Monster flagship store, Shanghai – China

October 31st, 2016

Surrounded by boutiques of international high-end brands, the Gentle Monster outpost sits in a category of its own, flaunting a bold interior design that’s an intentional attack on your senses – obviously, in a good way.

Chi-Q restaurant by Neri&Hu, Shanghai – China

October 25th, 2016

The walls are clad in charcoal wooden panels, and diners are greeted by a loop-shaped pendant at the entrance – which includes a wooden gate designed to reference traditional Korean houses.

Cafe by Alberto Caiola, Shanghai – China

October 19th, 2016

A stark combination of textures creates an interesting contrast, with sleek new elements positioned against exposed brick walls. This aspect brings a historical element to the space; the building’s shikumen bricks are part of a traditional, turn-of-the-century housing style typical of Shanghai.

White Futura cinema by Alexander Wong, Shanghai – China

September 30th, 2016

White Futura is the second cinema in Shanghai designed by Alexander Wong for China Film Cinema City 2016. As part of this duo, the new venue embodies a scientific hysteria and complex concepts involving the nature of our universe, which complements the first cinema venue Beyond Future.

Paras Cafe by The Swimming Pool Studio, Shanghai – China

September 26th, 2016

Tiles, metal meshes and plain cement are selected as the main materials by doing which control the cost. The reception table made up by marble integrated into the environment perfectly and enhance the overall quality of the space.

Hunter Gatherer Restaurant and Bar by TRIAD China, Shanghai – China

September 12th, 2016

Painted wooden crates serve as lighting features and brand recognition factor and white brick walls featuring rough wooden surfaces deliver a farm-like feel that invites customers to enjoy healthy and safe food in a welcoming environment.

Becca cafe by STUDIO C8, Shanghai – China

September 7th, 2016

Multiple pieces of fabric panels with different colours (such as yellow, white, grey brown, and so on) are gathered together to create the front wall of the cafe with a geometric pattern.

Zhongshuge bookstore by X+living, Shanghai – China

September 4th, 2016

Located on the 4th floor of the Réel mall in the Jing’an district of Shanghai in China, this bookstore by X+living aims to reference the busy city outside while transforming it into a calm, quiet and relaxing space.

OPPLE Lighting office by iDA Workplace+Strategy, Shanghai – China

August 18th, 2016

Based on the concept of company’s value “people-oriented, adhere to innovation”, its office environment and spatial planning are the combination of “dynamic” and “static” acting as a guideline of employee behavior and being away from the “sub-healthy” office forms.

Sugar Lady Pop-up store by PRISM DESIGN, Shanghai – China

August 15th, 2016

We have noticed that there is a common point of natural beauty and, women’s beauty. It was to extract the crystal of natural elements from the sugar of the brand name.

G+MAZE by COORDINATION ASIA, Shanghai – China

July 26th, 2016

With 318 panels made up of patterned black mirror glass, mirrors, and transparent glass, the results are dream-like when paired with its haunting LED lights and dark, moody setting. Patterns of bold plus shapes fill the maze as a nod to the name of its home.

Chuang x Yi: The Modular Lilong by Lukstudio, Shanghai – China

July 22nd, 2016

Despite the clear boundary between the stone pavement and the wooden flooring, the open display allows a fluid visual dialogue between the urban lane and the elegantly stacked houses.

Soho China office & showroom by Aim Architecture, Shanghai – China

July 12th, 2016

The lounge features soft furnishings in slate grey, mustard yellow and rust orange, sat upon custom-designed carpets with a geometric print. A strip of blonde wood meeting tables separates the lounge area’s sofas from an exhibition space along the opposite wall.

Fumi Coffee by Alberto Caiola, Shanghai – China

July 8th, 2016

Rich and dark in color, the ceiling’s ‘fumes’ evoke the depth of the drink itself, winding up and beyond the venue’s glass façade. Lending a sense of movement to the entire space, the installation creates a partially covered area for attractive outdoor seating in warmer weather.

Botanist bar by Alberto Caiola, Shanghai – China

July 6th, 2016

A polished metal counter and tabletops reflect light throughout the space to create a sense of speed and dynamism. To create intimacy, distinct seating areas were created through the addition of permeable metal meshes and light strips. The partitions lend a degree of privacy, without compromising openness.

BAOBAO street food store by Linehouse, Shanghai – China

July 5th, 2016

The greenhouse is composed of hand glazed green tiles, two tones of wood and glass. This house extends out to the street, operating as a leaner for guests, and further framing the activities within to the exterior.

United Imaging Healthcare booth by VAVE at CMEF 2016, Shanghai – China

June 20th, 2016

Visible from a distance a bright cube opens its corner like an unfolded theater curtain to welcome the visitors. Through this open triangle the visitors are lead into the inner part of the booth.

Design Wing by Coordination Asia, Shanghai – China

June 13th, 2016

Though the majority of the space resembles a minimalist and clean studio, a mind-bending art installation sits at the central staircase that was commissioned for the space.