Posts Tagged ‘sink’

Aesop store, Vienna – Austria

November 14th, 2017

The setting, inspired by the plentiful art déco architecture in the neighbourhood, comprises of walls covered in a calming green hue, oak flooring, cabinets, a sales desk and paneling in walnut, and all with striking shimmering accents of brass, most notably the accordeon-like cabinet doors.

Aesop store by Snøhetta, London – UK

November 13th, 2017

An existing central column serves as a focal point, and anchors twelve silhouette-like arches that curve up and across to the store’s perimeter. These sweeping structures create zones of intimacy around a large circular demonstration sink that seemingly levitates in space.

Woodberg – natural grooming supply store by why the friday, Darmstadt – Germany

August 1st, 2017

The main element is a central zone that combines all actions performed around the retail experience: customers can sit down and receive counsel, or try Woodberg’s products at the sink. Surrounding this functional zone, several shelves for product presentation emerge from the shop’s rear side where the storage shelves are located.

Omorovicza beauty room by Hello Flamingo, London – UK

March 13th, 2017

The back splash to the ornate sink was gilded in gold leaf to add to the luxury feel. Sumptuous curtains cover the windows and a vinyl of the company logo adorns one wall, which faces a wall of brass picture frames filled with black and white imagery of Hungarian architecture.

Aesop store by Pattersons, Auckland – New Zealand

October 3rd, 2016

Exposed whitewashed bricks have been paired with recycled and newly lacquered rimu timber, covering both the floor and two walls. The furnishings comprise of beautifully crafted metal cabinets and shelving, a sales desk, and last but not least, Aesop’s prerequisite shop attribute, a concrete sink embedded in a metal framework.

Aesop store by Torafu Architects, Sendai – Japan

August 4th, 2016

The store itself is compact and measures only at 6 meters by 7.8 meters wide. Torafu Architects left the shopfront completely open, meanwhile the product display is embedded into the panelled walls. The back subtly frames and separates the retail space and the sink.

Aesop store by Case-Real, Sapporo – Japan

April 1st, 2016

Stainless steel was used to create the display shelves and other functional fixtures throughout the store including the demonstration sink – an important fixture in all the Australian brand’s stores.

Aesop store, Edinburgh – UK

March 27th, 2016

As in all Aesop stores, a sink is installed, two in fact, crafted from limestone. A fireplace and seating in the middle room is used for consultation while also serving as a place for customers to repose.