Posts Tagged ‘steel structure’

Algorithm lighting system by vibia

March 2nd, 2017

Like a constellation, a flock of birds or a cloud of frozen rain, this collection brings together beauty and geometry within a lighting system filled with magic. “The intention was not to design a completely defined and ‘finished’ product, but a tool which allows any customer to create his own lighting lamp, in relation with the architecture space, the area to light and the desired kind of ‘graphic pattern”, according to Toan Nguyen.

WeWork Weihai Lu co-working space by Linehouse, Shanghai – China

February 20th, 2017

The existing steel structure is painted ivy green, with a new black metal and black stained OSB handrail leaner wrapping the triple height space, allowing guests to be spectators to the activities below.

“W8” side tables by Alain Gilles for Ligne Roset

February 4th, 2017

Envisioned to go by a sofa as a side table, or by a bed as a bedside table, W8 — pronounced “weight” — calls on the idea of firmness, reassuring it through its stone base. Its highly-graphic appearance showcases a contrast between lightness and heaviness: the delicate cage-like structure supports the base while the heavy pietra serena stone equilibrates the overall piece.

Architectural Lighting for MOCAPE by GD-Lighting Design, Shenzhen – China

December 25th, 2016

Surface materials of glass, perforated plate, and stone extend and twist along the steel structure, creating a complicated architecture full of vitality. However, the unique façade form also created great difficulties in lighting design.

Soho TV system by Ronda Design

December 11th, 2016



Stylish and extremely practical, the concealed TV system solves various problems tied to unsightly wiring and cables, freeing up space and making the scenic impact of the screen less invasive in your home. Also available with Bluetooth audio system, the concealed TV compartment supports a maximum screen size of 42’’ but it can be customised for larger screens upon request. In addition, the sideboard is also available in the version with back-lit system.

Pastucci – Massas e Cervejas by Estudio Mova, Brasília – Brazil

September 24th, 2016

To create a comfortable atmosphere, the walls are cladded on one side with birch wood planks, from a sustainable source, with some graphic elements that were designed especially for the project; and the opposite wall in bricks that go to the upper level creating unity between the levels.

I3PT Certification office by DUA, Dublin – Ireland

August 7th, 2016

Each module is an right-angled isosceles triangle built out of hot-rolled mild steel. These are supported on three triangular legs, which converge at a central point. The table can be arranged in a multitude of organisations and sizes dependent on the event or meeting.

Max Media Lab office by U+I Building Studio, Sydney – Australia

July 5th, 2016

A mix of contemporary open plan and glazed closed office spaces allows for flexibility and privacy in the workspace, but still encourages visual connections. Light materials with timber cladding and exposed steel structure are used throughout to create a bright and light workspace and staff breakout area.

Raiffeisen Bank lighting by B LIGHT, Mendrisio – Switzerland

May 5th, 2016

LARIS, architectural dimmable recessed luminaire, was installed both in the outdoor portico and in indoor areas, at specific distances: its light, able to create an enhancing lighting effect on small niches and objects, allowed the same illumination level of LINEAR TUBE HP 6 WALL on curved walls.

Poszetka retail stand by Joanna Kubieniec

January 31st, 2016

The layout of this stand can vary depending on the needs. All components are based on the same proportions, and the steel structure is completed by wooden panels. Minimalism and simplicity of the whole structure creates the best space for presenting products.

Manifesto store by WY-TO, Singapore

September 15th, 2015

The striking linear form becomes an anchor which separates the space into different zones while at the same time maintaining a visual coherence throughout the scheme. Conceived as an artistic, spatial object, the steel structure’s horizontal bracing doubles as display shelves.

Tea House by Arch Studio, Beijing – China

September 4th, 2015



Located in Beijing traditional Hutong district, the project’s structure space is an “L” shaped neighbourhood, 450 square metres large.

Wellcome Collection London Transformation by Wilkinson Eyre Architects, London – UK

August 19th, 2015



Wilkinson Eyre Architects has completed a £17.5m transformation of Wellcome Collection in London designed to accommodate growing visitor numbers and enrich the visitor experience.

Furniture Collection by Nova Obiecta

March 26th, 2015

Furniture Collection by Nova Obiecta

Coppersmith Hotel by Hassel, Melbourne – Australia

March 2nd, 2015

Coppersmith Hotel by Hassel, Melbourne – Australia

VIGOSS Textile showroom and design office by Zemberek Design Office, Istanbul – Turkey

September 26th, 2013

In accordance to the concept of the shell, working space is designed as a monolith form , on the purpose of creating a perception in terms of “integrity”. Designer’s desk is formed as a massive concrete plate in the middle, supported by columns.

Farm store by be.bo., Rio de Janeiro – Brazil

June 16th, 2013

We converted this old house´s narrow access, with a low ceiling height, into a gallery inspired by a kaleidoscope, where a set of mirrors reflects the walls and ceiling. In the end of this path there is a more literal version of a kaleidoscope, where a highlighted production may be seen through a small hole on the wall.

FINE Design Group office by Boora Architects, Portland – Oregon

May 5th, 2013

This new work environment for FINE Design Group embodies the creative agency’s energy and collaborative nature. To create the new space, Boora Architects capitalized on the exposed steel structure, concrete floors, and abundance of natural light of a 5,475-square foot raw shell space.

BAUSCH + LOMB HQ by 137kilo, Warsaw

April 2nd, 2013

Research labs and contact lenses – the client’s main product – served as our inspiration. White exposed ceilings combined with glass surfaces combine to create a light and transparent space. This seemingly sterile aesthetic is balanced by green walls along the space’s main visual axes and functional solutions which encourage teamwork and relaxation.

Parasite office by za bor architects, Moscow

November 24th, 2012

The three-storey work area is suspended off the ground held up by a lightweight steel structure clamped to the blind walls of the adjacent constructs, leaving the walkway underneath accessible to the public.