Posts Tagged ‘structure’

“Minima | Maxima” installation by Marc Fornes, Astana – Kazakhstan

September 14th, 2017

The project was commissioned for World Expo 2017, an event which showcases architectural and engineering innovations. The structure will remain a permanent installation that incites curiosity and engagement on the site.

Guateque co-working offices by Estudio Atemporal, Mexico City – Mexico

July 14th, 2017

Inside the co-working building, which is called Guateque, the existing structure is left exposed and complemented with custom-made furnishings, including wooden desks and bright rugs, and lots of greenery.

The Chocolate Factory by party/space/design, Hua Hin – Thailand

July 12th, 2017

Using the creamy white colour which make the place bright and clean to emphasize its bronze details of pipes and lamps. These decorations were represented chocolate, which is hiding the classical elegance together with products in the shop.

Karavaevi Brothers Cafe by V12, Moscow – Russia

July 3rd, 2017

The polycarbonate partition functionally divides the space into a visitor area and an open kitchen space. Cafe has two entrances: from the street and from the store, being thus a passageway. Architects moved street entrance, and inner entry was expanded for the distribution of flows of people and maximum amount of seats near the windows.

STECCA family seating by Alban Le Henry for Colos

June 30th, 2017

The collection has been reproduced, in this case, with a new material, aluminum: used to make the product suitable for outdoor environment and, its lightness feeling with the variety of colors available, makes it perfect for interior spaces.

Lady N fashion boutique by Sio – Concepts, Ho Chi Minh City – Vietnam

June 19th, 2017

Our solution to create a deeper space for this 82 square meters project and its special pole structure is choosing denim blue as the main tone for fitting area at the end and metallic gold to highlights cashier counter, logo and custom-design objects. Finally, the play of 3D wall behind the counter and the entire look in front will impress the customer from the first sight.

ELEVENPARIS store by Agence Costa, Paris – France

June 6th, 2017

The floor is made of two-colored poured concrete (copper-colored and beige), highlighting the different areas of the store. The presence of logos inside the store has been minimized in favor of discrete reminders within the architecture and the furniture design themselves.

New collection by Alessandro Zambelli for Adele-C

May 22nd, 2017

The geometric fragmentation of the Black Walnut top communicates the desire to invest the object with dynamism. Like a macro-inlay, a weft is created, then broken down into neat panes. Its singularity lies in the repetitions in the same direction as the wood veins.

Liko-Noe Innovation Center Office by Fránek Architects, Slavkov u Brna – Czech Republic

May 15th, 2017

The structure is comprised of two main volumes. Above-ground office section is constructed from load-bearing wooden CLT panels, insulated by a vapor-open sprayed ICYNENE insulation and covered by vertical gardens – living facade. Underground section with acoustical chamber is built out of monolithic concrete.

Unplugged exhibition by Secondome , Milan – Italy

April 24th, 2017

Even if it sounds weird to link design to the word “Unplugged”, this apparently dissonant collection, realized by six designers (each of them with a peculiar style), has a shared basic concept: the idea that every project is to be handmade, in order to exalt the core material’s features.

Céline store, Seoul – South Korea

April 17th, 2017

The interior design dons the brand’s newest retail design codes, captured by natural stone flooring and shelving, marble displays, and sleek steel clothing racks on the ground floor, and this forms the backdrop for its coveted bag collection and small leather goods.

ŌYANE porcelain shop and gallery by DO.DO., Hasami-cho – Japan

March 20th, 2017

A roofed-patio with restroom was placed on the outside where markets and workshops can take place to promote the porcelain. Remnants of the porcelain artistry can be seen throughout the structure.

Les Angles by Smarin

March 12th, 2017

Les Angles are at the same time a seating solution and structuring elements for living spaces. They form a set of geometric cushions which easily fit together to transform in seats for individuals or groups. A new furniture collection of eight elements to arrange at will.

Vine & Grind espresso bar by Morris Selvatico, Sydney – Australia

February 14th, 2017

Beautiful hand-made terracotta tiles were selected for the counter front, marble bench tops and Porters paint’s Palm Beach black was applied to timber paneling.

Puno light by Das Happy Medium

February 14th, 2017

Puno is a table and/or wall light with character. The light stands triumphantly on a surface or hangs organically of a wall. A complicated, yet polygonally reduced hand structure complements the simplicity of the lighting tube.

Lanisor flexible furniture by Angewandte Kunst Schneeberg design students

January 30th, 2017

The students used fibre composite Lanisor – a lightweight, flexible felt-like material – combining it with wooden panels and dowels.

Przystanek Piekarnia Bakery by Five Cell, Warsaw – Poland

January 30th, 2017

Each of the interiors is equipped with a unique system of modules made of stained birch plywood. Depending on such parameters as location, size and height of rooms, these modules may be used to create a suspended ceiling, display racks or serve both functions at once.

Hall within the Cloud by Office PROJECT, Beijing – China

December 28th, 2016

Through the corner of room export, people enter from one room to another, through the open of every corner, form a visual corridors through buildings.

Lin Mao Sen tea shop by Ahead Concept, Taipei City – Taiwan

December 24th, 2016

The perspective along the ceiling border to the pillar structure conveys dynamic interaction. The large wooden plaque in the hall implies Eastern Heritage and thus extends the continuity of cultural connotation. Listed in a symmetrical order, the value principal is derived from a metaphor for the spatial texture of oriental residence.

KIYA knife shop by Mandai Architects, Tokyo – Japan

December 8th, 2016

We created the space by not a “table”as an artificial product, but a “material”as part of nature. In this space, you can feel the spirit of manufacturing in Japan, affection for making things.