Posts Tagged ‘waiting room’

MDCK child abuse multidisciplinary centre by All-In Living, Hoofddorp – Netherlands

January 9th, 2017

The high- backed chairs and walls create an intimate and safe environment. For the windows, we designed a pattern with trees to avoid being overlooked. But we did make sure that daylight can enter, because daylight has a major impact on your mood. And off course we provide plenty of play elements so the children can be entertained.

Clinique D diaphane by L. McComber, Laval – Canada

June 3rd, 2016

The position of the waiting room in the centre, with windowless examination rooms surrounding it, shut clients off from the outside world and its views and natural light.

Shonan Beauty Clinic Ikebukuro Higashiguchi by ZYCC, Tokyo – Japan

August 30th, 2015



Shonan Beauty Clinic (SBC) is Cosmetic Surgery in Japan.

Asahicho Clinic by hkl studio, Chiba – Japan

August 5th, 2015



House-shaped clinic designed by Hkl Studio to make elderly patients feel more at home

Spaarne Hospital waiting rooms by All-In Living, Hoofddorp – Netherlands

March 20th, 2015

Spaarne Hospital waiting rooms by All-In Living, Hoofddorp – Netherlands

Dr. Reymão Pinto Harvest Post by 71 arquitectos, Setúbal – Portugal

May 24th, 2014

The harvest post develops from the reception, by the entrance, following the waiting room that works as a large access corridor. The sanitary facilities and the locker room are on the left with frontal communication with three harvest cabinets and the centrifugation room. In a higher level we find the pregnant women / long consultations waiting room.

Moon Pediatric Clinic by maum studio, Geumgok-ri – Korea

April 3rd, 2014

The primary concept of this space is to be a comfortable pediatric hospital as a playground where the children can naturally communicate with their parents about where they are sick by playing in this space. A gate representing uvula friendly welcomes the children and the round walls guide fluent movement.

HEADQUARTERS! Reuters Headquarters by 16k Architectes, Paris

August 8th, 2013

The pods feature voluptuous and soft shapes, all rounded, giving the waiting area a sense of conviviality. Indeed, HI-MACS® is ideal for a lobby or waiting room where one is forced to pass the time, since it is a warm and silky smooth material, which is extremely pleasant to touch and hence highly appealing.

Frivole Prestige perfumery by Theza Architects, Wrocław – Poland

August 28th, 2012

The decor stores Frivol network consists of white – black color scheme, complemented by the leading color and structure of the inspired by polygons. Therefore it become that the guideline for the interior is to use mono color and to develop polygonal structures. The new leading tone got the color structure of brushed gold.

HAIRDRESSER! TROOVE Salon by Hiroyuki Miyake, Gifu – Japan

May 8th, 2012

In Gifu, about 400km west of Tokyo, a beauty salon reflects how Japanese society is questioning its necessities after the 2011 earthquake and tsunami. The space is divided into two sections: in the fore-front is a waiting room with concrete walls and a single couch.

The Grocery restaurant by Plasma, Medellín – Colombia

April 16th, 2012

The airport is located in a cold weather region near Medellín, where green forests and mountains are predominant. In THE GROCERY, we wanted to bring a portion of that environment: a warm, natural, relaxing, modern, friendly and surprising place where travelers could feel, at least for a moment, away from the stressful and boring waiting room atmosphere.

Ottica Serivice by Francesco Mottini, Sarzana – Italy

March 4th, 2012

The new store “Ottica Service” in Sarzana is in the historic center of Sarzana, the store is located in an historic building of 1700. The new store has a net area of 96 mq on one level, with part of the ceilings vaulted.

Hair dressers shop Interiordesign concept by r m i design for Spektrum home TV

September 6th, 2011

I was on an opening of a sculpture exhibition in Győr. The creation of the artist was an open-air statue, which was made of an epoxy resin and he made material become like clay with graphite . This inspired the concept.