Posts Tagged ‘walls’

Vista Walkerhill Hotel by Quaddesign, Seoul – South Korea

July 24th, 2017

The floor and mass of the walls were finished with gray colored main stone with minimal design. White marble pillars and floor patterns give special characters to the space. Through wall, situated at the edge of RE: BAR, opens up and closes the space smoothly. Furniture of the lounge was placed to offer a warm, cozy feeling to remind a living room and a den.

Jack the Clipper flagship barbershop by FormRoom, London – UK

July 14th, 2017

Brass piping details are utilised throughout the space, across windows, walls and the ceiling, referencing the industrial design of the victorian era.

Versatility of the Clothes of Nature: Hanbok exhibit by Farming Architecture, Seoul – South Korea

July 12th, 2017

Unlike Western attire, which values stylish looks over the wearer’s comfort, the hanbok takes after nature with an aesthetic style that is appreciated more when worn than seen. The “clothes of wind,” designed by LEE, captures the versatile form and structure of the hanbok in a particularly stylish way.

PASTATECA café by Sasha Fedorenko Architecture & Design, Kiev – Ukraine

June 30th, 2017

The spotlight of the whole interior is a show-cube, where a beautiful girl makes fresh pasta every day. This is a kind of an open kitchen and a bright interior element at the same time.

DongZhuang-Building Museum of Western Regions by Xinjiang Wind, Tuoli Township – China

June 19th, 2017

The principles and methods of traditional technologies for cavity walls, ramming earth, sun-dried mud bricks and laying stones are adopted to construct a simple, reliable and durable building. The texture of materials is highlighted on the building’s surface to obtain a “natural” completeness of a non-specific space.

Zhongshuge bookstore by X+Living, Chengdu – China

June 16th, 2017

After the curtain wall it is a space full of “bamboo shaped book shelves”. The wall follows the using of stable bookshelf shape of Zhongshuge, which makes visitors feel familiar even though it was their first time to come.

Zinc Mine Museum by Peter Zumthor in Aldo Amoretti’s photos, Sauda – Norway

June 6th, 2017

Timber supports elevate the cafe and exhibition above the rocky landscape, while the service building hangs from the side of a stone wall. The timber framework extends up the black outer walls to raise a mono-pitched corrugated zinc roof above each of the blocks.

MTM Skincare spa by More Design Office, Chengdu – China

May 15th, 2017

As guests climb the stair the ceiling folds over and the walls are lit by hidden uplights creating a warm and comforting environment.

YIN & YANG lighting by Buzzi & Buzzi

May 12th, 2017

The name calls to mind concepts as dualism, opposition, complementarity, equilibrium and interdependence. All those concepts are shown in the unique characteristics of these new products with an exclusive and and refined design.

Miło office by Five Cell, Warsaw – Poland

April 10th, 2017

The design is based on a light gray color palette, warmed up by the use of natural wood finishing. Individually designed furniture feature custom wooden elements. The repetitive use of wooden modules is a core of the design.

Mani.lt store by Ramūnas Manikas, Klaipėda – Lithuania

March 20th, 2017

The store’s emphasis is glued timber strips ceiling installed sideward to the walls. Laminate flooring is installed the same way sideward. The goods shelves are designed with a certain arranged rhythm, of different levels, with up and downs.

751 creative industrial office by hyperSity office, Beijing – China

February 20th, 2017

The original large instrument box was transformed into the locker room and storage space after repairmen and repainting. The terrazzo floor below the instrument box was retained and polished.

Publicis Media Group offices by Spatial Concept Limited, Hong Kong

January 30th, 2017

The idea of childhood playground brings fun and creativity to the agency office. When the funfair style gate slides open from the lift lobby, a hop scotch floor pattern leads into the large reception area where visitors can view the harbor through a series of glass meeting rooms.

Ironhide Game Studios offices by Martinez Rudolph Architects, Montevideo – Uruguay

January 9th, 2017

The color gradient appropriately codifies the space in a both a friendly and understandable manner and is reiterated in the carpeted floor, furniture and articulated band that runs along the program.

Amber&Art flagship store by Piuarch, Saint Petersburg – Russia

December 23rd, 2016


The hallway has been designed as a real exhibition art gallery characterized by cross vaults recovered by the original building; the glass cases exhibit Amber objects laid down on Black Stripped Olympic marble pedestals. Two rooms with barrel vaults overlook the hallway characterized by a more contemporary style. The flooring in natural oak staves opens a material dialogue with the vaults and walls which are treated in hand stuccoed concrete.

Maher Store by Harmonic Trend [L], Hamedan – Iran

December 12th, 2016

Staircase’s handrails and landings end up to regales and dress hanging location, which make an independent, continuous and integrated structure, while each as an separate object has its own structure and configuration.

Luna Salon by Soar Design, Changhua City – Taiwan

December 7th, 2016

Circular mirrors rest in wooden bases for easy movement, allowing the owner to rearrange the space as needed. Long pendant lights hanging just above the table emit a soft glow.

INRES reception by Area-17, Florence – Italy

November 17th, 2016

The concept idea – green wall, seating inspired by nature, raw plywood walls – is a clear hint to the themes of environmental sustainability and energy savings, issues that are at the basis of all INRES’s interventions.

Petite Pomme store by Erbalunga estudio, Tui – Spain

November 15th, 2016

The brand image intends to move away from the historical style of the building. Therefore walls and ceiling blur boundaries to create an unlinked proposal from its shell. At the entrance, a backlit polycarbonate wall contrasts sharply with the granite facade, generating a rift between exterior and interior and also providing guidance for the customer.

Manolo Blahnik store by Nick Leith-Smith, Tokyo – Japan

October 17th, 2016

The focal element is an impressive installation, typical of timber and bamboo scaffold structures but realized here in crisscrossed folded wooden slats. Interlacing they connect walls and
ceilings, imperceptibly supporting shelves and acting as hangers.