Posts Tagged ‘wooden panels’

The Fleming Hotel renewal, Hong Kong

October 31st, 2017

The duo collaborated with creative multitasker Maxime Dautresme of agency A Work of Substance, and defined a design vocabulary that could be best described as a balanced mix of the neighbourhood’s industrial background and the city’s maritime legacy.

Coco Retro Bistro by 32 mq & Inside Out Contracts, Tunbridge Wells – UK

July 24th, 2017

Walking up the dark-black staircase guests arrive into a bright, modern restaurant space where the white and powder blue colour palette provide a stark contrast to the ground floor. The ceiling has been removed to expose the roof structure and light wooden columns divide the fireplace area from the rest of the restaurant.

Bone Kettle restaurant by Arthur Page Company, Pasadena – California

April 9th, 2017

A mural by famous Los Angeles-based artist Cleon Peterson known for his thought-provoking and visually-stunning paintings that often depict subtle messages on both society and culture, is showcased in the dining room.

Semeli wine bar by Vasilis Papadias, Igoumenitsa – Greece

March 25th, 2017

Taking into consideration the height of the place, we combined properly the traditional materials with modernistic luxury elements. The singularity of the handmade chandeliers dominates the place, which emphasized better by the linear lighting behind the bar and the floor.

The One Barcelona Hotel by Jaime Beriestain, Barcelona – Spain

March 5th, 2017

Jaime Beriestainhas prioritized the use of natural light, fine materials and excellent finishes for this project. The objective is for guests to feel at home, with all the comfort and well-being of a private residence. The hotel has 89 spacious room, 25 of which are suites, and each one has a special character thanks to the original artwork of Fernando Prats.

Motel One Head Office by Ippolito Fleitz Group, Munich – Germany

February 22nd, 2017

The Munich headquarters bring together the company’s head office and a regular hotel under one roof. The office space is complemented by a conference and staff training centre, as well as a public restaurant. All areas are accessed from a shared lobby.

Lanisor flexible furniture by Angewandte Kunst Schneeberg design students

January 30th, 2017

The students used fibre composite Lanisor – a lightweight, flexible felt-like material – combining it with wooden panels and dowels.

COP 22 VILLAGE by OUALALOU+CHOI, Marrakech – Morocco

November 11th, 2016

This monumental installation, 12 meters high and 50 meters long, serves as a gateway to the plenary sessions. A complex geometry is constructed from a layering of elevations; the motif of a traditional doorway is carved out of the multitude of layers.

Mythos Restaurant by Yellow Office Architecture, Craiova – Romania

November 10th, 2016

Material wise, the ceramic tiles utilised for the circulation spaces towards the seating areas are complemented by the soft wooden flooring upon which the tables are placed, as well as the rich, soft velvet of the seating itself.

Centre International Conferences lighting by B LIGHT, Algiers – Algeria

September 28th, 2016

INSERTO MINI SLIM CL — a linear luminaire for ceiling or wall installation with an essential and minimal design — creates evocative light blades in the walls and, in its RGB version, it gives colour to the circular engravings on the ceiling.

JINS Ageo Shop by Schemata Architects, Tokyo – Japan

September 19th, 2016

New interior walls are offset from the original wall lines, finished with brick tiles usually used for exterior finishes; shelves and display furniture are designed as independent elements detached from the building.

Disha electrical and lighting store by Studio Ardete, Chandigarh – India

August 7th, 2016

Each fixture is given a place of importance, treated as a piece of art in an exhibition and appreciated as such. Hanging fibre optic cables with dynamic lighting extend over the entire ceiling exuding sophistication.

Vanessa Seward store by Laurent Deroo, Los Angeles – California

July 24th, 2016

The elongated space is relatively narrow, but the addition of an expansive skylight optically widens it, allowing in plenty of daylight along the way. Directly below, a trapezoid marble display is installed which follows the countours of the skylight.