Posts Tagged ‘wooden slats’

Rosetta Restaurant, Sydney – Australia

August 28th, 2017

The restaurant is set across three of the building’s lower floors, and boasts an interior design that’s clearly inspired by midcentury aesthetics. The dining area is encased by floor-to-ceiling glass that allows in floods of natural light and provides sweeping city views at the same time. walls covered in vertical wooden slats form the backdrop of a variety of seating arrangements.

Manolo Blahnik store by Nick Leith-Smith, Tokyo – Japan

October 17th, 2016

The focal element is an impressive installation, typical of timber and bamboo scaffold structures but realized here in crisscrossed folded wooden slats. Interlacing they connect walls and
ceilings, imperceptibly supporting shelves and acting as hangers.

The Cold Pressed Juicery by Standard Studio, Amsterdam – Netherlands

June 28th, 2016

The slanted lines are recurring, they are used to accentuate the wall and the ceiling above the counter adding warmth to the design. The wall is finished in the same pink as the counter, and underneath it are all the refrigerators, finished with black coated steel.

Medical Office Renovation by Pérez – Ruiz de Apodaca, Entrambasaguas – Spain

October 12th, 2015



The project arises from the need to renovate the old medical office-library of the town, a single floor, long and narrow building, 33.50 m x 8 m, which focuses its main facade south. Half of the building is not in use with the transfer of the library to the new House of Culture; this coupled with the demand of a growing population, enables the entire building to be used for medical purposes, increasing the number of consultations, including extraction and pediatrics.

1 minute hot snacking store by Creativ Interior, Bucharest – Romania

May 26th, 2014

The main features of this store is practical, easy-going and accessibility, but in a cozy shape. Coziness is characterized by the uses of materials (wood, tiles with warm colors), lighting and color.

Crombé winehouse shop by FIVE AM, Kortrijk – Belgium

July 5th, 2013

The 12 m rack houses the champagnes and lockers. Per locker, clients can safely store up to 30 bottles, using their own, personal key. These lockers can be reached via a transparent gangway at a height of 3.5 m. In the Bordeaux area, 2 pop-up stores have been installed, made out of perforated metal, creating an airy space which appeals to each customer.

Renova All Public Restroom by Miguel Vieira Baptista, Lisbon

May 3rd, 2013

The company wanted the restroom to stand out from the crowd, not only in quality standards, but also by not having the men’s and women’s washrooms strictly separated. The T-shaped plan of the space influenced the design as well. Visitors enter the space through a long corridor that leads to a counter and an internalized room with toilets on both sides.

PIAZZA DUOMO restaurant by G Studio, Amalfi – Italy

January 3rd, 2013

The narrowness of the environment has led to the choice of minimally invasive furnishings, almost imperceptible except for the side bench that draws the entire side wall.

Twister Restaurant by Sergey Makhno & Butenko Vasiliy, Kiev

July 12th, 2011

Design team of Sergey Makhno and Butenko Vasiliy have completed the interior for a restaurant in Kiev, where you can fell like baby bird while drinking cocktail or have a dinner at tornado top. This restaurant can be classed as modern European and offers a molecular kitchen style dishes.