Posts Tagged ‘woods bagot’

ADCO Constructions Offices by Woods Bagot, Melbourne – Australia

July 31st, 2017

Form and massing studies led to the creation of a unique screening element. Offering a new perspective to materiality, the brick motif was crafted in timber used in repetition with an application traditionally reserved for brick. The feature wall produced demarcates the space while allowing sightlines to be maintained throughout.

Campos Barangaroo coffee kiosk by Woods Bagot, Sydney – Australia

July 11th, 2017

The design itself references the geometric grid on the base building’s facade, Woods Bagot wanted to instill a sense of purity and simplicity of form which in turn, manifests into a brass frame likened to a sculptural installation.

Western Sydney University Campus by Woods Bagot, Parramatta – Australia

July 4th, 2017

With interior design by Woods Bagot, the vertical campus is designed to foster interaction, collaboration and partnerships with local business and industry, blurring the boundaries between business and tertiary education.

Woods Bagot studio, Melbourne – Australia

August 29th, 2016

This resulted in a large area of tiered timber seating being installed in the middle of the floor plan. Running alongside the stairs, the amphitheatre-like area provides an informal assembly space.

People’s Choice Credit Union Offices by Woods Bagot, Adelaide – Australia

April 6th, 2016

Using a next-generation Activity-Based Working philosophy, the new headquarters reflects a dynamic member and community focused organisation, which promotes collaboration across the business and encourages staff to work better together.

LinkedIn headquarters by Woods Bagot & Schiavello, Sydney – Australia

March 24th, 2016

As an analogue form of the social network’s sharing capability, the mega desk’s wooden surface begins at the reception area and then weaves its way through the office’s 3600-sqm interior.

Woods Bagot Studio, Brisbane – Australia

December 18th, 2015



Woods Bagot’s Brisbane studio has relocated, transforming the old Reserve Bank building on Adelaide Street into a collaborative and sustainable destination for over 55 of the firm’s design minds.

ASIAN BISTROS! Hakkasan by Woods Bagot, San Francisco – California

November 7th, 2015

The unique floor plate allowed for the restaurant to take on a particular layout filled with the emotive and sensory typical details familiar to all Hakkasan spaces.

Brookfield Multiplex Offices by Woods Bagot, Melbourne – Australia

August 28th, 2015



Woods Bagot has created a new office design for global contracting and development company Brookfield Multiplex located in Melbourne, Australia.

Warner Music Headquarters by Woods Bagot, London – UK

May 18th, 2015

Woods Bagot has developed a new office space for Warner Music UK located in London which brings together a variety of record labels under the same roof.

Burwood Highway Frontage Building by Woods Bagot at Deakin University, Melbourne – Austalia

March 24th, 2015

Woods Bagot adds elevated golden tower to Melbourne\’s Deakin University

Fujitsu headquarters by Woods Bagot, Sydney – Australia

December 24th, 2014

Fujitsu’s Japanese heritage is subtly referenced via the use of origami-like “folded” graphic motifs, traditional blockprint patterning, and the tonal layering of timbers. Smoked oak timber cladding features in client meeting rooms while oak and mid-tone timbers connect circulation points and public areas.

Westfield Corporation headquarters by Woods Bagot, Los Angeles

March 13th, 2014

The design integrates all the amenities of a contemporary corporate headquarters within three full floors. A three-story connecting staircase, café and social work areas, meeting rooms and informal collaboration areas all work to foster open and efficient connectivity between the practice groups.

Woods Bagot’s global studio, Sydney – Australia

January 15th, 2014

The studio embodies a continual commentary on design, agile teams, model making and material research, resulting in a dynamic workplace for architectural research. Team zones are flexible and movable to promote collaborative working.

Planet: Under Construction installation by Woods Bagot, Sydney

June 24th, 2013

‘Planet: Under Construction’ (PUC) is a giant glowing orb which is composed of a central metal spherical framework in which 200 bright orange traffic cones are strapped by bungee cord, giving the suspended lighting installation its powerful shape.

DLA Piper’s office by Woods Bagot, Perth – Australia

December 11th, 2012

Individual office spaces have been cleverly tailored to provide maximum efficiency based on key working relationships, whilst still ensuring privacy. Collaboration spaces such as the library have also been created to enable staff to come together informally.