Intact Insurance Company headquarters by Counterpoint Interiors, Vancouver – Canada

July 4th, 2014 by retail design blog

Our firm just completed a 2 year long renovation and expansion project for the corporate headquarters for Canadian Insurance Company, Intact Insurance Company. The building is located in the heart of Vancouver’s Financial District and the renovation area totals 110,000 square feet (5 full floors and 6 partial floors ), which is 75% of the high-rise they are based in.

The project had up to 4 floors under construction at one time while employees still worked in the usable spaces on other floors. Employees were relocated to a minimum from floor to floor as required until the project was complete. The design is strongly based in the Traditional Westcoast style and also incorporates the company’s corporate standard walnut millwork and bright red features that tie in with their corporate branding colours throughout.

The project features unique spaces such as a 6,000 sq. ft. ‘Oasis’ staff lunchroom that showcases a large Livingwall ( complete with a real pineapple ), breakout spaces and sleek banquette seating. The employees can enjoy the natural daylight and large patio to lounge on in the summer time. All employees have natural light from 10’ height floor to ceiling windows which boasts stunning views of either the North Shore Mountains, Cityscape or Pacific Ocean. We used environmentally conscience interior materials, LEED Standard (Energy Efficient) lighting and appliances.

Designed by Counterpoint Interiors





Fanouraki Aikaterini Pharmacy by Artico, Rhodes - Greece
It is a space with simple forms, with beautiful illumination, that helps the...
Mhondoro Game Lodge by All-In Living, Welgevonden - South Africa
To give the interior design a unique and personal character, we designed sev...
WeWork Weihai Lu co-working space by Linehouse, Shanghai - China
The existing steel structure is painted ivy green, with a new black metal an...
It on the Go take away restaurant by Studio Omerta, Athens - Greece
The white backdrop, the stone counter and flooring, as well as the timber el...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *