Urideul (we) Dental Clinic by WGNB, Seoul – Korea

August 4th, 2014 by retail design blog

Recently, clinic spaces became very luxurious; however, we returned to past in the design of Urideul Dental Clinic. People are tired of identical electronic sound and illegible lyrics. Their ears can be soothed by analog music with sensitivity. We made the spaces in Urideul Dental Clinic as bland as analog music. We cut the walls into pieces so that lights would naturally permeate in. The sensitivity of light indirectly reaches the space and blows life into white wall to create bland space.

The stairway at entrance is not a stairway. It may be in the same context with the painting of Magritte, “This is not a pipe”. The stairway can be a cliff to a person who is sitting on the stairway. It can be an exclusive space to a person who thinks of dream. People will make different interpretation on the human doll sitting on the facade. Since the building is single-story, it does not need a stairway. The stairway is a sensitive device to give unfamiliarity. The stairway is not necessary; however, if there is a stairway, people will remember the clinic while thinking “Ah…you mean that clinic with human doll sitting on the stairway?”

Designed by WGNB (wallga & brothers)

Nakagawa Masamichi Shoten-gai store by Yusuke Seki, Tokyo - Japan
In an attempt to recreate the lost charm of shoten-gai, Nakagawa Masamichi S...
Valmet HQ by Gullstén-Inkinen Design & Architecture, Helsinki - Finland
New business, new premises, new ways of working Valmet, a new listed company...
Megaman Booth by Uniplan HK at HK Lighting Fair 2014, Hong Kong
Turning Ordinary Lighting Fixtures into Smart Lighting.
Couturist store by Cutler, Vancouver - Canada
Black fixtures with clean lines and linear lighting add a tidy framework for...

One thought on “Urideul (we) Dental Clinic by WGNB, Seoul – Korea

  1. yozARCHI says:

    true fucking minimalism

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *