Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

When San Francisco based health and wellness app, Whil, enlisted HGA Architects and Engineers to design their new 10,000-square-foot, two-story headquarters, it was important that Whilĺs values were woven into every aspect of the design. Whil’s science-driven approach helps business professionals and consumers effectively reduce stress through more than 1,000 different mindfulness, yoga and leadership video training sessions. As such, HGA was charged with designing a healthy environment which fosters creativity and collaboration in a community setting, allowing Whilĺs employees to further ôpractice what they preach.ö One of the biggest goals for the project was to minimize all potential external and environmental stressors, including fluorescent light, harsh sunlight, excessive background noise and even temperature, to create a mindful and focused space for employees, free of distractions.

Originally built to house a Bank of America branch in the 1990s, the existing design of the space went completely against the company culture and lifestyle that Whil so vividly promotes. In order for HGA to transform the space into a multifunctional space that closely aligns with Whilĺs values, HGA designed a flexible workplace with a range of postures and collaborative areas including open workstations, phone rooms, conference rooms, breakout spaces, standing-height tables with stools and sofas.

Whil expressed that food is at the center of their community. Wanting to highlight this foundation, HGA designed the kitchen as the focal point of the first floor, completely visible from the buildings entrance, providing employees another place to connect. To further enhance corporate culture, HGA transformed the solid concrete second floor of the space to include a yoga studio and break room with lounge-style seating. Skylights were cut into the ceiling to increase the amount of natural light and collaboration furniture was incorporated throughout the space to promote a feeling of connectedness and comfort. The space is primarily an open floorplan, which also allows it to also function as a flexible space for hosting events. Throughout both floors, HGA incorporated design elements that would be soothing, calming and clean, giving Whilĺs new office a modern, crisp finish.

Add to collectionAdd to collection