V-Shine Oysters Bar by a+a workshop design, Beijing – China

January 5th, 2017 by retail design blog

The project is inspired by the concept of marine. We want to show a histrorical charm era about 1930s-1940s. We use some marine elements such as cruise ship door, scuttle, reef stone… the material of the space includs brass, brick wall, walnut wall panel, ceramic tiles and marble mosaic.

The floor is combined with marble mosaic and wood. The ceiling is made of vintage tin-tiles. At the entrance we made a small installation. Fake reef stone was made of concrete and some oyster shell adhere to it.

You can also see a invisible door at the end of the corridor. Pass throgh the door it’s a ciger room with industrial pendant light and vintage chestfield sofa as decoration. With the whole atmosphere people will feel eat here like on the cruise ship in 1930s-1940s.

Design: a+a workshop design
Photography: Leo

Adidas Valley by ACTINCOMMON, Herzogenaurach - Germany
Visual references to the world of sports is added through the combination of...
Change Vacation Hotel by Co-Direction Interior Design, Dali - China
The simple and clean guestrooms, the tea room of primitive simplicity, Chang...
City Inn Hotel by Chu Chih Kang, Chengdu - China
The hotel is transferred into a modern art gallery. Photos and products of...
JOOOS Fitting Room by X+Living, Hangzhou - China
Milky white textured walls and white floor create a clean and white space. B...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *