Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

The project represents a reconstruction of 19th-century cotton mill’s building. The first task to be undertaken in designing was finding a trade-off decision, taking into account historical features of the building and necessary functionality of contemporary business center. The project was implemented in 2017.

As a conceptual basis, the rhythm of weaving loom’s filaments was taken. Interiors of public spaces in the building have a dynamic composition of intersecting lines. The business center’s navigation and its corporate identity were also made in general style. Many pieces of furniture and illumination are made according to individual drafts.

Multipurpose flat roofing represents a terrace, equipped with glass windshield. This was necessary due to the proximity of the building to a quay. In addition to interior solutions in the building, an enhancement of adjacent area and façade lightening’s system was made.

At the entrance, there is a small bicycle parking, while vehicle area is marked with lighter granite modules. Fence construction defends against traffic and road refuses with the aid of repeating lamellas, rotated at 45° angle. This provides a perfect area view without disturbing historical façade.

Design: Art Gluck Design Group
Photography: Dmitriy Tsyrencshikov

https://www.archdaily.com/888266/nevka-art-gluck-design-group

Add to collectionAdd to collection