Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Polycor, manufacturer and supplier of stone material, wanted to redesign the head office’s layout in the Old-Port of Quebec city. The 120 years old building, was both full of discovering and surprises. The building had to be thought and integrated in the design and sometime floors and walls were uneven and had to be refurbished. We wanted to keep a maximum of the existing elements in order to had texture and grasp a sharp contrast between new and old materials.

The use of stone, a requirement for this project, could be enhanced by the natural light and the opening of the space. The diversity and versatility of Polycor stone has been highlighted in several spaces in the projects to show the best use that can be done of the products.

Before its renovation, the offices were dark and all divided. The walls have been removed to open the space and let the natural light enter in the working area. Glass boxes have been placed at the center of the space and large slabs of stone create intimate space. The office’s atmosphere is elegant and warm. In the basement, some playful spaces were developed in the recreational spaces. The signature space of the project is the kitchen with its opened ceiling that brings light in the basement and that creates a visual link between the two storeys and the street.

Designed by Étienne Bernier Architecte
Photography by Dave Tremblay / 1Px

















Add to collectionAdd to collection