Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

It is said that yoga is the union of body and mind. Our job was to find a place where this was possible, creating a comfortable and flexible space to practice sports as well as a warm and calm environment for meditation.

The initial space was a blank canvas, a long and narrow floor that we decided to divide into three sections according to the agreed needs. The organizing element is a module located in the middle of the premises made up of exposed brick partitions that draw a broken path in the floor and give greater fluidity to the circulation space. This is where the services are located: toilets, changing rooms, and the warehouse storage area.

In turn, this element delimits the two main spaces, one used as a teahouse and reception at the front of the premises, and the other for the practice of yoga and located in the background. This way, it is possible to get continuity since each area connects to the previous one and to the next in a natural way.

With the aim of creating the desired environment, we use a series of materials and construction techniques that give warmth and simplicity to space. That is why we decided to use the materials in their most natural state: wood, concrete with its imperfections, and brick combined with exposed installations and industrial-style taps. Thus, the essence of this place is focused on nature itself and the peace that it transmits.

Through design, we wanted to reflect the philosophy of yoga and the furniture plays a fundamental role here. For example, the continuous bar of the tearoom creates an environment of trust, and the shelves to store the material in the classroom contribute to creating order and cleanliness. The connection with the sun is essential in the practice of yoga so we decided to use this symbolism in the shape and lighting of the mirrors located in the most important areas of the place.

Lighting also plays a fundamental role in the project. In this sense, the objective was to enhance the entry of natural light with large windows, complementing it with artificial lighting, adapted to the different environments.

In short, the project symbolizes a journey where, upon entering, the user leaves behind the fast pace of life and gradually connects with space through body and mind.

Architects: Nan Arquitectos
Lead Architect: Alberto F. Reiriz , Vicente Pillado, Sofía Agulló
Design Team: Vicente Pillado, Alberto F. Reiriz, Sofía Agulló
Photographs: Iván Casal Nieto

Via

Add to collectionAdd to collection