Ratton bakery by S3 ARQUITECTOS & Bernardo Daupiás Alves, Lisbon

October 24th, 2012 by retail design blog

Located in an Lisbon`s historical and emblematic area recently rehabilitated, the new bakery RATTON, is located in Largo Duque do Cadaval, next to Rossio train station. As part of the historic Rossio station building, this new bakery wishes to answer the needs of a large amount of housing and services located in this area.

The name RATTON comes from the owner’s family name and his French origin, reflecting in this way the logical connection between the Portuguese and French products produced, and the tradition in the bakery and pastry methods from the two countries.

This space is developed on the commercial ground floor of Largo Duque do Cadaval, existing associated exterior wooden deck terraces, providing clients the comfort and possibility of enjoying there products in a privileged outdoor location.

The choice of materials for RATTON *The Bakery*, reflects an informal sense to this bakery but with high quality in all elements and details that constitute it. References to ancient coffee trade spaces, bread and cakes bakeries, individual moments lost in the memory of each one of us, now recovered a vision of the future. The unifying element of this space is wood, with different finishes, aiming to differentiate volumetries / functions from the perspective of a formal coherent concept.

In the interior this space reflects an carefully image, organized and “clean”, characterized by a dynamic image of the elements that compose it. As a primary objective, it is intended that RATTON *The Bakery*, is an asset to this place by its uniqueness, in perfect harmony with the existing surroundings.

Designed by Bernardo Daupiás Alves + S3 ARQUITECTOS
Photographer: João Copertino



































http://www.arthitectural.com/s3-arquitectos-bernardo-daupias-alves-ratton/

Paul Smith flagship store, Melbourne
Spread over no less than ten different rooms on two floors. Upon entering, s...
Montres SA clock store by Heikaus & Ramseier, Geneva
White as a basic colour visually enlarges the room. New wall display cases a...
Aesop store by John Randolph, Portland - Oregon
The product display wall references both the natural axis of Burnside and th...
Helmut Lang store by Standard Architecture, Los Angeles - California
The loft-like space is composed in smooth troweled plaster walls and concret...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *