Nando’s restaurant by B3 Designers, Leigh – UK

November 16th, 2012 by retail design blog

The Market Place
Inspiration was taken from a South African market place full of vibrancy, life and intense sun the ‘inside / outside’ feel of the restaurant beautifully combines detailed aesthetics with functionality. This was a great brief to work on as it provided us with so much scope for imagination. Inspired by the hustle and bustle of a market with stalls of exotic vegetables, bright fabrics and intricate woven baskets we’ve been able to create layers of intrigue that visitors will be able to discover visit after visit.

Colourful, Vibrant and warm
A concertinaed canopy, hangs from a reclaimed wooden structure, carving a bold diagonal path through the restaurant. Caged lighting also forms an interesting ceiling feature in the interior space. The reclaimed wood frame continues to the canal side exterior where festoon lights have been used to give a laid back ‘garden’ feel and catch the eyes of passersby.

A mixture of colourful fabric is used for the banquette and chairs situated in the centre of the restaurant. This is complimented by bespoke wicker basket like light fixtures. The fixtures have a handmade cold cathode element that has been twisted for an individual finish. Approximately one hundred light shades have been installed close together featuring a range of colour ways from blue, yellow and red hues.

The open-air market feel is reinforced by slender metal chairs and banquettes upholstered with custom designed fabrics inspired by African wax prints. Whilst the Nando’s Barcelos Cockerel links the design back to its origin with the black and red logo comprising of hand painted Portuguese tiles.

Designed by B3 Designers




















Sea Fest Restaurant by PRISM DESIGN, Beijing - China
Sea Fest Restaurant by PRISM DESIGN, Beijing - China
Burberry Windows Fall 2015, London – UK
Burberry Windows Fall 2015, London – UK
Chalayan Boutique by ZCD Architects, London - UK
ZCD transitions shoppers into a different dimension inside Hussein Chalayan'...
Rice Club - Brassa de Mar by Francesc Rifé studio, Valencia - Spain
The project is an act of balance between two features: the color brown, and ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *