John Holland’s office by futurespace, Melbourne

May 10th, 2013 by retail design blog

Following the success of John Holland’s Sydney workplace, futurespace was appointed to design their new executive workplace in Melbourne. The brief was to create a showpiece that truly reflected the infrastructure organisation as proudly Australian, innovative and successful. John Holland’s new premises are the strategic centre of the organisation, reflecting their culture, future direction and aspirations in the Australian market.

Designing an effective workplace for one of Australia’s largest Infrastructure companies involved reflecting on John Holland’s business objectives and focusing on their transparent open culture and flat hierarchy.

The flexible workspace provides a minimum individual footprint and also caters for a variety of work styles. A selection of meeting rooms and offices complement the work zones and collaborative working hubs. Meeting rooms and offices feature floor to ceiling glass panelling and graphics that serve to further strengthen the culture. Closed offices are provided for quiet time and small meetings when privacy is required.

futurespace designed John Holland’s workplace as a showcase to highlight the expertise of the construction giant. Materials were selected for their link to large scale construction and included stone flooring, timber screens, glazed walls, alucabond panelling and concrete panels. These materials have been used on a smaller scale and in a way more sympathetic to a workplace environment.

Sustainable initiatives were implemented throughout the project. Material and furniture selections, and construction waste and disposal were in keeping with John Holland’s commitment to ESD initiatives and Good Environmental Choice Australia (GECA) guidelines and specifications. Some sustainable design initiatives included reusing large portions of the existing carpet and existing glazed partitioning where possible.













http://www.futurespace.com.au

Bularnia office by BudCud + Maria Schoen, Krakow
The goal was to introduce more natural light to dark and overpowering interi...
Alma Media headquarters by Gullstén-Inkinen Design & Architecture, Helsinki ...
To meet the objective to improve cooperation and communication the spaces we...
LinkedIn Offices by M Moser Associates, New York City
M Moser Associates has developed a new office design for LinkedIn‘s New York...
Hortonworks offices by GASPARBONTA, Budapest - Hungary
We went on with our original concept, to create an open, playful, welcoming ...

Leave a Reply