The Pavilion at the Library of Birmingham by Myerscough and Morgan, UK

November 13th, 2013 by retail design blog

As part of the Discovery Season, a four-month programme to welcome the new Library of Birmingham, Morag Myerscough and Luke Morgan created a temporary pavilion in the lobby. During this time, artists, film makers, book makers and a range of other creatives will set up home in The Pavilion for a week at a time, making new work and offering a variety of free activities for visitors. The programme is curated by Capsule.

Erected on site in just two weeks and entirely hand-crafted, the timber single-storey structure is topped with neon signs emblazoned with words that originated from workshops held with youth arts group Birmingham 2022. Myerscough, Morgan and two assistants hand-painted the exterior walls with symbols used in online communication, embracing digital with an analogue technique. The interior of the 6 x 6 m timber box structure has been kept as simple and raw as possible, allowing each resident to change the space as much as they wish.

Photos by Gareth Gardner









http://www.frameweb.com/news/the-pavilion-by-myerscough-and-morgan

Virtual Reef interactive multitouch installation by Pro AV Solutions
The world's biggest interactive multitouch installation, at Queensland Unive...
Das Haus installation at imm Cologne by Neri&Hu, Cologne - Germany
Chinese studio Neri&Hu has installed its vision for the home of the futu...
Fendi Pop-up Store by FormRoom at Harrods, London - UK
FormRoom were invited to work alongside Fendi to produce a unique retail spa...
Hui Origin of Everything installation by C.DD, Foshan - China
Visitors could come into this space alone through a narrow entrance, walk sl...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *