Stadsdeel Nieuw-West office by Fokkema & Partners, Amsterdam – Netherlands

February 3rd, 2014 by retail design blog

The offices for the department “Stadsdeel Nieuw-West” of the municipality of Amsterdam were renovated with a limited budget. The interior of the Tuinstadhuis was stripped entirely and a new design based on The New Ways of Working was implemented. The traditional layout with enclosed corridors and separate offices is transformed into an open plan concept with acoustic ceilings.

The new interior concept shows the bare concrete structure, optimizing the spatial qualities of the rigid post-war office building. Glass meeting rooms structure the open office area and the lounge and pantry areas bring a splash of colour to the office floors. The selection of colours and patterns is inspired by the prevailing colours of the ’50.

The 7th floor is shared as a special project environment with meeting rooms and touchdowns. The richness in culture of “Stadsdeel Nieuw-West” is especially portrayed in the graphics and signing. The unobstructed view from the modest offices almost invites the colourful Stadsdeel into the daily practice of the employees.

Designed by Fokkema & Partners















http://www.fokkema-partners.nl

BREAKOUT AREAS! LBi event space by Jackdaw Studio
A versatile space for this international advertising agency’s entertainment ...
AMS-IX office by New Purpose, Amsterdam - Netherlands
We created an interior design in line with the clients’ identity as well as ...
Cloud DCS headquarters by Arboit Limited, Guangzhou - China
Throughout the space, curves and reflective surfaces bearing images of cloud...
Samsung NEXT Office by EN Studio , Tel Aviv - Israel
The basement floor is dedicated to group meetings and conference rooms – whe...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *