Genesis Oil & Gas office by Morgan Lovell, London

February 22nd, 2014 by retail design blog

Genesis wanted to relocate from three separate offices into one new office in the centre of London whilst maintaining a sense of togetherness and unity across six different floors. With the aid of Morgan Lovell the result is a brand new office which delivers ‘One Genesis’, unity across all floors and still preserves the identity of each department.

Colour was used as a way of identifying each level whilst still maintaining a sense of togetherness across all six floors. This was achieved by using particular colour schemes for collaborative workspaces and giving each floor its unique colour palette, making each floor seem familiar but ultimately unique.

The office is also situated just opposite St. Pauls Cathedral so every effort was made to increase visibility and natural light from outside to make the most of the fantastic view. This also included turning the top floor, typically reserved for the executives, into a shared space where everyone can enjoy the view. With the aid of Morgan Lovell, the new workplace not only brought Genesis together but creates a very flexible, comfortable working atmosphere for staff and a place to bring clients.

Highlights:
Outstanding views of St. Pauls, made all the better by an emphasis on visibility and natural light throughout the office
Unique colour schemes for each level which highlighted different departments and collaboration zones

Design: Morgan Lovell
Photography: Philip Vile

http://officesnapshots.com/2014/02/18/genesis-oil-gas-london-offices/

290 square meters store, Istanbul - Turkey
Sections of original detailing have been incorporated in the interior design...
Wildwood Kitchen by Design Command, Hereford - UK
Optik Külling by Heikaus, St. Gallen - Switzerland
The store design takes up the rounded shape of the glasses that is reflected...
Brooks Brothers Fashion Boutique by Stefano Tordiglione Design, Hong Kong
A new set of vintage display tables was introduced to fill the floor space, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *