Team One USA office by Shubin + Donaldson, Los Angeles – California

May 25th, 2014 by retail design blog

Team One USA is an international advertising agency located in Los Angeles. With the belief that any idea should be remarkable, Team One made the decision to bank on that philosophy when it tapped S+D to design their new environs. Team One was spread amongst four floors of a traditional office building with most staff working in private offices and some in cubicles.

Relocating to a former US post office distribution center allowed the almost 400 employees to congregate in approximately 85,000sf of continuous, single-story space. Encouraging communication and collaboration, the design’s bold gesture removed everyone from private offices and into equally sized custom workstations. Meeting rooms, huddle rooms, war rooms and open work areas supplement the many ways in which the employees interact and function.

A massive folding “box” clad in reclaimed barn wood sets the tone for a reception space filled with large volumes and architectural forms. Playing against the scale of the building’s industrial shell, the material palette embraces a more residential tone with warm colors and textures. The existing structural elements are brightly painted enhancing their scale and presence in the vast space. The design celebrates the framework of the shell while promoting the minds of an advertising giant.

Designed by Shubin + Donaldson
Partners In Charge: Russell Shubin AIA
Project Manager: Kristen A. Woods
Project Architect: Kristen A. Woods
Project Team: Marty Schibler, Andrew Alcala, Stuart Lord
Photographer: Benny Chan

















http://shubinanddonaldson.com

KKCG office by VRTIŠKA • ŽÁK, Prague - Czech Republic
The main concept was to capture the quality and future direction of the comp...
Cushman and Wakefield headquarters by Gensler, San Francisco - California
Reflecting the nature of the firm’s passion, expertise and livelihood—build...
HeyYuNong Restaurant by the Swimming Pool Studio, Nanjing - China
"We create a kind of natural and fashionable youthful diet experience b...
Libertango room by Seungmo Lim, Seoul - South Korea
The stainless steel entrance tunnel is crossing the red glass mass (finishin...

Leave a Reply