N3ON boutique sunglass store by Linehouse, Shanghai – China

March 20th, 2016 by retail design blog

N3ON is a boutique sunglasses store offering a unique spatial retail experience. The concept for the space was inspired by ocular perception and the sense of sight perceived by the eye. Linehouse worked with the notions of the concave and convex, depth of field and perspective.

A series of double sided concave perforated white metal panels were inserted into the space. These were placed at intersecting angles to create a forced perspective. The metal is perforated with a gradation of holes, which dissipate vertically. The focal point upon entering is the cashier, which is composed of a series of florescent lights set within a pink neon box covered with laser cut hot pink acrylic. Mirrors line the side walls between the concave planes, creating an infinite field of reflection.

A series of adjustable fixtures are set in the concave panels, operating as a mechanism of display for the eyewear. Displayed on thin white metal shelves, suspended on white metal rods, or encased in a glass box, they appear to float within the concave panels.

Four freestanding fixtures are placed in front of the mirror panels. Thin white shelves are suspended between hot pink metal threaded rod, operating as platforms for the product to hover. N3ON is a new retail concept of Coterie, renowned high-end eyewear boutique with numerous outlets in Shanghai and across China.

Linehouse Founders & Design Directors: Alex Mok & Briar Hickling
Designer: Tony Schonhardt
Graphic Designer: Evelyn Chiu
Photo credits: Dirk Weiblen











http://linehousedesign.com

Alice Euphemia shop by Ben Edwards, Melbourne
In redesigning a retail store in Melbourne, Australia, studio Edwards Moore ...
Stone Island flagship store by Zeichenweg, Munich - Germany
Garments are exposed on structures using luminous fibreglass, oiled oak and ...
Aesop store by Nadaaa, Hong Kong - China
The timber shelving features compatible radius edges and are discreetly anch...
Notes sound panel by Luca Nichetto for Offecct
The brief from Offecct was to create a new kind of sound panel that didn’t h...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *