Windward offices by Roy David Studio, Tel Aviv – Israel

October 24th, 2016 by retail design blog

Roy David Studio has developed the new offices of maritime data analytics firm Windward located in Tel Aviv, Israel. Windward has recently acquired a 1,200 sqm space for its growing team of +70 employees on the premium 35th floor in the 360 Adgar Tower. The new company’s headquarters is situated in the new emerging business centre located near the Nokia Stadium landmark – East Tel Aviv. Partnering with Roy David Architecture Studio, the acquired space needed to transcend the same language as the core values of the marine data analysis company.

The overall industrial style that the architecture firm focused on is emphasized by the use of rough wood, untreated concrete core walls and bold rusted metalwork as main materials for the new headquarters. “The space is intelligently designed so that it mimics the environment the Windward company undergoes its activity in. We wanted to shift our design strategy so that the space would not reflect a luxurious yacht design but that of the harsh industrial ports.” explains the architect and founder of Roy David Architecture, Roy David.

The design strategy is well rooted in the planning of the space. Having a circular layout, the space presented a lot of challenges that the architecture team had to solve in a small timeframe of just two months. As part of the overall design process the company wanted their layout to be open space. This strategy created a series of unique technical approaches designed in collaboration with the execution company, Shin Angel. From specially calculated open acoustic barriers to a supra-structure of 14 new rusted metal columns, each design element was added so that the companies brief was met fully.

Design: Roy David Studio
Photography: Yoav Gurin















https://officesnapshots.com/2016/10/20/windward-offices-tel-aviv/

Old Mill Hotel Belgrade by GRAFT Architects, Beograd - Serbia
In the white city of Old Beograd, near the banks of the Sava River, GRAFT tr...
# Cloud.Paris by Philippe Chiambaretta Architecte, Drancy - France
The whole building is now basked in natural light that comes not only from i...
El Bulli Lab by Francesc Rifé Studio, Barcelona - Spain
Separate spaces including a meeting area, cloakroom and boardroom are contai...
Doris de V flagship store by Red5 Studio, Ho Chi Minh City - Vietnam
For the material system, we decided to use natural wash furniture and emulsi...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *