Aesop store by Ryan Russell, Doncaster – UK

March 3rd, 2017 by retail design blog

The design creates a tactile chamber that stimulates the senses, in this way becoming an architectural folly, a destination for escape, within the hermetic conditions of the shopping centre. Soft colour and a palette of simple materials, tiles, plywood and steel, are subverted through unique applications of texture and composition to engage and uplift the customer.

For example, the wall tiles are laid in a brick pattern that subtly shifts in plane and texture aiming to create a sense of movement within the space, metaphorically echoing a breeze through gum leaves, while the tiling also reminds the viewer of the rituals associated with bathing.

Design: Ryan Russell

https://www.idea-awards.com.au/2009/aesop-doncaster/

Diamond tile Pavilion at Bangkok Architect fair 2011 by Apostrophy’s, Bangkok
To describe the main structure, wall, huge lamp ceiling, it’s like we sketc...
HEADQUARTERS! ASICS headquarters by Fokkema & Partners, Hoofddorp - Netherla...
Small gestures evoke associations with Japanese culture, such as lamps based...
CLUB FRANÇAIS DU VIN by GENEROUS, Paris - France
Generous develops the first ‘store-to-web’ concept for the Club : a space po...
Ralph Lauren flagship store by MNA, Bangkok - Thailand
Taking inspiration from the forms of Richard Serra, the interior storefront ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *