Werkzaak Rivierenland by Fokkema & Partners, Geldermalsen – Netherlands

November 21st, 2017 by retail design blog

A timber façade wraps itself around the new build extension of the workshop hall for Werkzaak Rivierenland in Geldermalsen. Surrounded by a new garden, outfitted with sports- and exercise elements to stimulate healthy lifestyle, the workshop hall obtained a completely new appeal. It reflects the contemporary and stimulating environment that was created by Fokkema & Partners. With the new build the former obscure workshop hall is transformed into a flagship office, meeting centre, restaurant and social workshop for the community-oriented organisation.

Werkzaak Rivierenland links employers and jobseekers in the region. To stimulate jobseekers in their personal development, training and coaching is provided as a part of the task. A social and effective approach delivered a comprehensible and healthy environment with ample opportunities for people to develop their skills in the in-house training programs. Employers visit the location for meetings and to learn more about the organisation, its programs and potential candidates. A healthy business restaurant with learning facilities appropriately caters for guests and employees.

During design meetings for the new building the unique possibilities became evident when working with Werkzaak Rivierenland. This led to the integration of hand-carved oak tables, bright yellow tools-lamps and hand-embroidered felt wall panels into the design. They are made by woodworkers and craftsmen from the social workshops.

Design: Fokkema & Partners 

http://www.fokkema-partners.nl/projects/chronological/all/werkzaak-rivierenland/geldermalsen

Shustov Brandy Museum & Bar by Denis Belenko Design Band, Odessa - Ukraine
Shustov Brandy Museum & Bar by Denis Belenko Design Band, Odessa - Ucran...
Bistrot Chez ta Mère by Rodéo Basilic, Nantes - France
“Chez ta Mère” is a small local “bistrot” which has been kind of forgotten b...
Restaurant Concept by Gosho Studio & 49studio, Cluj-Napoca – Romania
Interior concept for a fine dining restaurant based in the most beautiful pa...
Landscape as architecture exhibition by João Gomes da Silva and Paulo David, San...
The projects presented do not follow any chronological principle, but appear...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *