Archive for the ‘office & healthcare’ category

Gorilla Glue Corporate Headquarters by M+A Architects, Cincinnati – Ohio

February 21st, 2017

The lobby features a custom designed stacked wooden desk which is complemented by a wood slat wall with wooden printed logos that help frame the space.

Makro Networkplace & instore communication by Brandnew, The Netherlands

February 21st, 2017

We developed a multi-functional space where entrepreneurs can work, network, learn and do business. It is the first visual and physical expression of the transformation that Makro is going through.

LM Investimentos office by Nada Igual Design, Uberlândia – Brazil

February 21st, 2017

The reception already exposes the palette of colors of the brand, the predominant white with details in red, the use of the gray in coverings to demarcate and to counter pose the effect of the white color, as we work with lighting effects, such as those hanging at that reception, which arrangement already refers to the traces of the brand, being placed at 45 degrees.

Kalasatama School and Day Care by JKMM Architects, Helsinki – Finland

February 21st, 2017

The colourful and visually inviting school designed by JKMM Architects has no conventional pupils’ desks or stuffy classrooms.

WeWork Weihai Lu co-working space by Linehouse, Shanghai – China

February 20th, 2017

The existing steel structure is painted ivy green, with a new black metal and black stained OSB handrail leaner wrapping the triple height space, allowing guests to be spectators to the activities below.

751 creative industrial office by hyperSity office, Beijing – China

February 20th, 2017

The original large instrument box was transformed into the locker room and storage space after repairmen and repainting. The terrazzo floor below the instrument box was retained and polished.

GE Digital offices by RC Architecture, Bangalore – India

February 20th, 2017

The space had movable privacy screens and mobile writing boards which could be moved around to achieve the desired level of privacy any group wanted. The dynamism of ‘Urban Grunge’ is achieved by high contrast in all elements of design be it material selection, workplaces, lighting, ceilings and the flooring.

CO+LAB Office by Baskervill, Richmond – Virginia

February 19th, 2017

CO+LAB’s staff was actively involved in the design process, eager to craft that perfect experience for full-timers and visitors—and find the best place to stash their bikes. Adjustable lighting, massive west-facing windows and vaulted ceilings became a powerful trifecta to fuel client inspiration and employee productivity, while their inviting lobby beckons clients to come in and make themselves comfortable.

Juniper Networks Office by Platform Design Ltd, Addlestone – UK

February 18th, 2017

This aspirational office space provided significant improvements in the way that the teams work and engage with each other. The space empowers employees to work efficiently in an agile way, whilst giving a strong physical signal to customers visiting the space of Juniper Network’s investment in, and commitment to innovation.

English for Fun linguistic school by Rica Studio, Madrid – Spain

February 18th, 2017

Local architects Rica Studio designed the two-storey Madrid flagship of the English for Fun linguistic school, aiming to booster the schoolchildren’s creativity, imaginations and stimulate all five senses. The centre uses the Reggio Emilia approach to teaching children a foreign language, a method that combines self-guided play, visual learning and the built environment.

Bialosky Office, Cleveland – Ohio

February 17th, 2017

The plan establishes a central core of private and flexible offices, and populates the outer edges with open studio space in clusters of 6-person teams, with a shared standing-height collaboration table. The loft-like design studios have a minimalist industrial feel, boasting a clean white aesthetic with Baltic birch accents and pops of the firm’s signature colors, deep cyan and warm red.

Hideo Kojima Office by Garde Italy + GARDE CO.,LTD, Tokyo – Japan

February 16th, 2017

Taking 1968’s movie “2001: A Space Odyssey” for design concept, the entrance “tunnel” is a reinterpretation of a spaceship. With the keyword “threshold” in mind, this spaceship would be a non-solid and tangible space intended to be a crossing gate for people coming from many different places.

Losada Serrano dental clinic by Silvosa París Arquitectura, Madrid – Spain

February 15th, 2017

The project consisted in the complete conditioning of the space and its facades to build three dental cabinets. The design responds to two essential questions: the relationship between the three cabinets and the preeminent location of the waiting room.

Co-working space by Selgascano, Lisbon – Portugal

February 15th, 2017

As the trend of co-working spaces around the world is on the rise, Second Home Lisboa hopes to evolve into a venue that focuses on sustainability and sparks conversation and relationships between occupants. With over 1,000 plants and trees organized throughout, Selgascano uses greenery not only as a decorative element, but also to reduce background noise and improve air quality.

Intango offices by T+R Studio, Tel-Aviv – Israel

February 14th, 2017

With warm timber, neutral tones and bold orange and light blue contrasts, the reception provides a modest, smart & welcoming client experience.

WME | IMG offiec by Sheldon Commercial Interiors, Sydney – Australia

February 14th, 2017

The space now boasts concrete floors, exposed ceilings, and a moody palette with copper and gloss highlights. Staying true to the client’s wishes – to see lots of black – the space looks sleek and sophisticated, with the kitchen even evoking nightclub vibes.

Saatchi & Saatchi office by M Moser Associates, New York City

February 13th, 2017

The interior open plan has a floating linear slot wood ceiling strategically placed to create hub areas where collaborative spaces have been created.

The Landwave office by PAL Design, Shanghai – China

February 12th, 2017

This new working landscape composed of positive and negative spaces – wrapped around with a radically aseptic combination of white corian and a layer of natural timber. As a result of the lopping envelope, a diversity of space was provided for meeting and interaction.

Palo Alto Networks Office by Setter Architects,Tel Aviv – Israel

February 11th, 2017

The design inspiration evolved from the aim of introducing that colorful eclectic low-tech outside environment into the 24th floor where Palo Alto, one of the world’s most innovative companies, is located. As the design team, we imported characteristic elements from the outside environment, filtered them into a design vocabulary and gave them different uses.

Oracle Office by RMW architecture & interiors, Santa Clara – California

February 10th, 2017

The project team designed flexible work environments to accommodate the preferences of its multigenerational talent, 70% now enjoy open workspaces on with natural light and campus views, while 30% have internal private offices with frosted window-facing walls.