Archive for the ‘office’ category

T2 headquarters by Landini Associates, Melbourne

August 14th, 2013

With the street frontage lower than the general entry, the public is ushered into the space through an oversized steel framed pivot door into a double height space. Led by concrete steps, guests are greeted by a spotlighted oversized T2 logo featured in incandescent light bulbs. To the left of the entrance is a Tea Bar, a façade reception.

HEADQUARTERS! ASICS headquarters by Fokkema & Partners, Hoofddorp – Netherlands

August 13th, 2013

Small gestures evoke associations with Japanese culture, such as lamps based on the art of origami, thus pointing ever so lightly to the Japanese origin of the brand ASICS. Central in the building is the atrium, filled with daylight.

HEADQUARTERS! Snagajob headquarters by Baskervill, Richmond – Virginia

August 13th, 2013

Aiming to capture Snagajob’s “work hard, play hard” mentality, Baskervill designers developed an open and collaborative space, with few private offices, to evoke a community-based working environment. Natural light, and materials such as concrete, wood, and metal, serve as a canvas for custom furniture, bright splashes of color, and employee artwork.

HEADQUARTERS! Stedin Netbeheer headquarters by Fokkema & Partners, Rotterdam

August 9th, 2013

The design of the staircase is derived from power pylons. Organized according to the principles of the New Way of Working (Stedin @ Work) the floor plans are designed with special attention to meeting and interaction. Even at a detailed level the story of Stedin is made visible.

Chiomenti Studio Legal Office by Stefano Tordiglione Design, Hong Kong

August 8th, 2013

Emitting a soft glow from each side, the sophisticated fixtures, appear to be floating. Contemporary Zen-inspired bookcases in the meeting rooms harmoniously fuse the elements of metal and wood. The piece is a conceptual and twenty-first-century spin on the classic Chinese bookshelf.

HEADQUARTERS! Reuters Headquarters by 16k Architectes, Paris

August 8th, 2013

The pods feature voluptuous and soft shapes, all rounded, giving the waiting area a sense of conviviality. Indeed, HI-MACS® is ideal for a lobby or waiting room where one is forced to pass the time, since it is a warm and silky smooth material, which is extremely pleasant to touch and hence highly appealing.

HEADQUARTERS! STRABAG headquarter by MHM Architects, Bratislava – Slovakia

August 7th, 2013

Open stair connections, corridor expansions and wide visual connections promote an intensive and open communication to the employees. Due to the chosen room depths and construction grids, the establishing of different, neutral office forms is possible at any time.

HEADQUARTERS! Adidas headquarters by PDM International, Shanghai

August 6th, 2013

Along with themed meeting rooms and functional facilities built around employee’s needs, the overall concept of the team player and Adidas’s athletic spirit was successfully captured.

Cisco Systems office by Aukett + Heese & Bene Frankfurt, Stuttgart

August 5th, 2013

While tables, dividing walls and storage furnishings were used in the office area, the lounge and think-tank zones have been equipped with Coffice seating furniture and High_Com desks. The conference rooms, which are used to some extent for international meetings, are sealed off from the general area with acoustic pearls and furnished with the elegant AL_Group managment series.

EE Training Academy by The One Off

August 1st, 2013

Following the development of the retail store design for EE, we worked with the HR team to develop two training rooms for all EE employees. Known as ‘The House’ we developed a concept that reflects the brand and retail design, and ensures the environment is homely, welcoming and an enjoyable place to learn.

The Culinary Edge office by Geremia, San Francisco

August 1st, 2013

The Culinary Edge office by Geremia, San Francisco

Nirvana Film Office by SJK Architects, Bangalore – India

July 31st, 2013

The Core of this box is the N-S connector staircase that slices through the building with a huge skylight above, suffusing it with sunlight and natural ventilation much like a courtyard would in another typology.

Qihoo 360 HQ office by edg Corporation Ltd., Beijing – China

July 30th, 2013

These ‘Future Collider’, sitting on bamboo flooring, are constructed by using straw board, a renewable agriculture bi-product to create an innovative solution for sustainable construction and healthy office environment of interior decoration.

Moor Street Studio by Clare Cousins Architects, Melbourne

July 29th, 2013

Located in the heart of Fitzroy, the proposal consists of two mirrored self contained units over three levels in a striking architecturally designed building. Maintaining a restrained colour palette the internal works focus on fine detailing & highly textured surfaces.

Studio Dulu’s office, Kibbutz Sarid – Israel

July 29th, 2013

The office is built as one big open space, while the carpentry millwork functions as the colored esthetic ambient, with one exception: The meeting room (that functions also as the studio manager’s room), is separated only by partition made of glass.

Youth Republic office by KONTRA Architecture, Istanbul

July 26th, 2013

Youth Republic office by KONTRA Architecture, Istanbul

Heavybit Industries office by IwamotoScott Architecture, San Francisco – California

July 25th, 2013

The second and third floor workspaces are planned as an open working environment with desk pods and several conference rooms on each floor. The conference rooms are made to appear as a set of sliding walls constructed of Polygal over steel frame and painted exposed metal studs.

Banco Madrid office by Stefano Colli & Marset, Valencia – Spain

July 24th, 2013

Banco Madrid office by Stefano Colli & Marset, Valencia – Spain

Evernote office by O+A, Redwood City – California

July 23rd, 2013

As befits a work environment attuned to informal collaboration, the finish palette for Evernote is light. White walls and pastel accents mix with blonde wood and lighting that enhances the natural brightness of the windows.

One Workplace Headquarters by Blitz, Santa Clara – California

July 22nd, 2013

The boomerang further manifested itself in the creation of the two-story stacked ‘boomerang’ in the center of the open office space. The elevated conference room and observation platform allows members of the One Workplace team to quickly survey the floor and show customers how a variety of systems solutions can intermix to create a unified, flexible and layered approach to workplace layout.