Archive for the ‘office & healthcare’ category

Saffron Brazil office by Wense Andrade, Foggiatto and Samuel Assunção, São Paulo – Brazil

January 11th, 2017

The special furniture and decoration should give the concept a different and cool style, showing what the brand personality is and making the office unique. The project was lead by the plan, where four different rooms should be distributed in order to facilitate the flow: the reception, which also works as a small kitchen; the meeting room; the working room; and the executive’s room.

Evides Waterbedrijf Office by DOEN, Rotterdam – The Netherlands

January 10th, 2017

DOEN made the design for this company which makes a turn to the new working mode where nobody has their own workplace. We made different “town squares” in the office to centralize the informal spaces and make a link to the squares in a town where people come together around the fountain, the central waterpoint in the town.

Uber’s office by Bean Buro, Hong Kong

January 10th, 2017

The 830 sq.m workplace, on the top floor of an existing office building, clearly manifests volumes and functions.
In fact, Bean Buro‘s interpretations of the city waterfront topography and curvy mountains produce a voluptuous dark blue vessel that contains meeting rooms, service areas and private working booths.

Ironhide Game Studios offices by Martinez Rudolph Architects, Montevideo – Uruguay

January 9th, 2017

The color gradient appropriately codifies the space in a both a friendly and understandable manner and is reiterated in the carpeted floor, furniture and articulated band that runs along the program.

Lobbies by Tighe Architecture, Los Angeles – California

January 9th, 2017

The panels are affixed to walls and ceilings. In the lobby areas, they extend beyond the front door to form dramatic exterior canopies. White LEDs shine through holes in the metal panels. The patterning was inspired by raindrops in one building and a network of highways in the other.

MDCK child abuse multidisciplinary centre by All-In Living, Hoofddorp – Netherlands

January 9th, 2017

The high- backed chairs and walls create an intimate and safe environment. For the windows, we designed a pattern with trees to avoid being overlooked. But we did make sure that daylight can enter, because daylight has a major impact on your mood. And off course we provide plenty of play elements so the children can be entertained.

The Keenfolks agency office by Guillermo Santomà, Barcelona – Spain

January 8th, 2017

Conceived as an art gallery, the office has ivory walls that make an ideal setting for Santomà’s furniture. “It’s like an exhibition space,” he says. “The pieces really pop against the white backdrop.” Breaking the geometry of the space is a 2-m-tall hemispheric meeting room – or “cupola”, as the designer calls it – clad in 3-mm-thick MDF, transparent panels, mirrors and palm fronds, any of which can be detached and shifted to another position.

Stellenbosch University Faculty of Medicine by MLB Architects, Cape Town – South Africa

January 8th, 2017

The most significant material used in the project is that of the Hulabond aluminum screens. Part of the client’s vision was to have break-way spaces from the main auditorium that would have a visual connection with the campus surroundings.

GeoEdge offices by Samuelov Studio, Tel Aviv – Israel

January 7th, 2017

The tangible selection mix of concrete, wood and colored acrylic creates a space that integrates the sobriety of cyber enforcement and quintessential dynamism and FUN of an aspiring Hi-Tech company. Choosing relatively simple materials, dismissing extravagant “decor”, was not only a budgetary constraint, but also an ideological one, reflecting the company’s spirit.

Dental clinic by Studio Prototype, Ortho Wijchen – The Netherlands

January 7th, 2017

Angled white walls with large expanses of glazing frame vistas of the district and the surrounding landscape. The space is topped with a high roof made from aluminium profiled sheets that creates a spacious interior. To bring plenty of light inside, the architects inserted the skylight above a hallway in the centre of the space, bridging the ridge of the roof.

Discovery Network Benelux Office by DZAP, Amsterdam – The Netherlands

January 6th, 2017

Next to the bar where a Friday afternoon drink can take place, there is also a relax area in the form of a living room with sofa’s and of course a game computer. The lunch room is easily converted into a place where parties and gatherings can be organized. In this way the office fulfills the multi-purpose need of Discovery.

School Jean-Monnet by Dietrich | Untertrifaller Architects and CDA Architectes, Broons – France

January 6th, 2017

16 classrooms and 9 theme specific rooms as well as an entertaining area for after school activities provide spaces for 600 students. The building itself is constructed with concrete and wood elements. The facade of the main floor is covered with the famous local stone, the two upper floors impress with a wood facade.

Sberbank Office by IND Office, Moscow – Russia

January 6th, 2017

Sberbank’s office was designed in Agile format, and this is literally a huge step up in the country’s financial environment. The design provides for all the conditions needed. It streamlines the performance of bank’s staff, facilitates communication, and hastens the processes.

BigBek Office by SNKH Architectural Studio, Yerevan – Armenia

January 5th, 2017

The main goal of this project was to create an open workspace for up to 30 employees with a strict functional division in only 177 square meters. Besides the main workspace, the client asked for a lounge zone, a small kitchen and a meeting room. To keep the space as open as possible we made a decision to divide the functional zones without physical barriers, by creating optical ones.

Dropbox office by Gensler, Sydney – Australia

January 4th, 2017

A number of integrated graphic elements add character to the design, including an inlaid metal ‘welcome mat’ sign embedded in the stone floor of the front entry which is unique to this Dropbox address. Elsewhere, images of Bondi Beach taken by local photographer Aquabumps, form large murals on walls and on the ping pong table, adding a distinctive Sydney flavour.

Polak Building by Paul de Ruiter Architects, Rotterdam – Netherlands

January 4th, 2017

The outfitting is playful and unconventional. The strip of wood separating the meeting area near the atrium from the walking routes is multifunctional. Along its length, this structure transitions from being part of the floor, to convenient seating, and even into functional work desks.

Spotless office by CCWS Interiors, London – UK

January 4th, 2017

The design isn’t about splashing corporate colours all over the walls. It’s a subtle collection of soft tones and hues, mixed with concrete reclaimed woods and contrasting retro-styled furniture and fabrics.

Atelier Peter Fong by Lukstudio, Guangzhou – China

January 3rd, 2017

Large cut-outs connect the café to the exterior and frame the surrounding greenery. On the inside, white ceiling pockets and wooden niches create a sense of intimacy.

Peacock Technology office by .DWG, Surat – India

January 3rd, 2017

Wooden elements such an entrance door, stool legs, reception desk legs, some old furniture’s etc… were found from the old houses of city. Moreover student of fine arts were appointed to make the paper lampshades, partition from the ropes, and benches.

The Cutting Edge Pharmacy by KTX archiLAB, Himeji – Japan

January 2nd, 2017

The starting point of this design was to question the criteria that customers use to select a pharmacy, beside the geographical location. What would make a pharmacy better than another one? The purpose of visiting a pharmacy is the same, purchasing medicines and seeking healing.