Posts Tagged ‘circulation space’

WeWork Weihai Lu co-working space by Linehouse, Shanghai – China

February 20th, 2017

The existing steel structure is painted ivy green, with a new black metal and black stained OSB handrail leaner wrapping the triple height space, allowing guests to be spectators to the activities below.

Stafford House Offices by NicholsBooth Architects, San Francisco – California

September 2nd, 2016

NicholsBooth worked alongside a UK-based design and branding agency, to create this space that features a communal area that encourages students to interact and practice their English, while the floorplan minimizes circulation space, with all the classrooms opening onto the large gathering area.

World of Illusion underground passageway by Naruse Inokuma Architects, Tokyo – Japan

July 22nd, 2016

The Tokyo-based studio decided to install a combination of lighting and mirrors to create a dramatic atmosphere. The mirrors are placed in strategic locations to reflect the surrounding stores and influence a sense of spaciously and vivacity in the narrow underground passage.

Altímetro office by Darkitectura, Mexico City

November 25th, 2012

An organic-modular wall 15 meters long, made up of orange plastic boxes becomes the judge of the project, dividing the modest service spaces workspaces, besides storing tissue in the various devices needed in every office eventually the wall is capable of serving as a mega-archivist or servicing on either side of this.

Bloomsbury’s cupcake kiosk by carbon, Abu Dhabi

December 17th, 2011

Carbon was approached to design Bloomsbury’s, the first international branch for Bea’s of Bloomsbury, a London based fresh food cafe. The offer was to be a cupcake kiosk in a mall that also had a fully functioning production baking kitchen that was on full display.

Café del Arco by Clavel Arquitectos, Murcia – Spain

November 6th, 2011

In order to get a continuous space terrace-café, it was necessary to apply architectural mechanisms, able to dissolve the boundaries between the building and public space. From the very first sketch, a winding cul-de-sac layout was the leitmotif that let us deal with all those heterogeneous conditions.