Posts Tagged ‘natural light’

Pernod Ricard offices by Creative Spaces, Auckland – New Zealand

August 11th, 2016

Careful consideration was given to the acoustics, knowing that floor shared two common atriums and had very few walls. Quilted fabric wraps the partition behind reception and hanging baffles visually lead people through the space whilst providing a secondary sound absorber.

Brioni flagship store by David Chipperfield Architects, Paris – France

August 10th, 2016

The new design presents an open and uncluttered space clad in grey travertine that’s offset by contrasting pillars in green marble, dark-hued furniture, and sleek floor-to-ceiling shelving, while a meandering mesh partition adds a slight industrial touch to the setting.

Thinkin’ Outside The Fox café by party/space/design, Bangkok – Thailand

August 2nd, 2016

As the building is slightly dark like the fox cave, we have designed that the light should naturally shine into the building like the sunbeam shine a light into the fox cave. Customer will enjoy the natural light and feel homie when staying here.

Amenta Emma Architects offices, Hartford – Connecticut

August 1st, 2016

Amenta Emma stripped the interior back to its concrete encased street structure to take full advantage of the window glazings and tall floor to ceiling height.

Papa’s Youth Hostel by He Wei, Lishui – China

July 29th, 2016

The “rooms within rooms” is the rooms that can “walk”. There is a set of universal wheels under the structure plate, young people can move the mobile structures and reconstruct space.

Office at Hong Kong Plaza by Plot Architecture Office, Hong Kong

July 28th, 2016

The new volume is lit with two distinct light sources: sideways natural light from the existing windows at one end, and static light from a new ceiling aperture created at the opposite end. Between the two light sources, a series of objects are placed longitudinally along the line of symmetry.

TAKAMI BRIDAL by acca Inc., Tokyo – Japan

July 27th, 2016

Nestled there just in time in the city has been refined of perching or of such appearance, Dress room that can be seen through the glass. The space configuration to feel the formality that is configured to symmetry.

Silicon Valley Staffing Group Offices by Kava Massih Architects, Oakland – California

July 22nd, 2016

To open up the interior, we removed the dropped ceiling to expose the existing roof joists, and added skylights to bring in natural light. Curved and angled walls below the joists create a sense of movement and expansion when walking along the hallway.

Liebherr India office by Defacto Architects, Navi Mumbai – India

July 20th, 2016

We coped with a large number of structural walls and their dead surfaces by artificially cladding them with extruded fluting strips to make them appear as cargo containers which are placed as volumes in the space.

General Electric Sustainable Healthcare Solutions office by YellowSub Studio, Bangalore – India

July 15th, 2016

The idea behind the project was to give it a semi-informal design studio feel which allows for more discussion and interaction, yet have a corporate touch to it (since it is in an already existing campus). Hence, a lot of space is devoted to people and team interaction like a TV lounge, pantry, dining, discussion and other open spaces.

PixMob Offices by Jean de Lessard, Designers Créatifs, Montreal – Canada

July 9th, 2016

Free movement is another key aspect. Knowing that vibrations affect the structure of things and the mind, the idea of sound propagation and of connectivity is emerging from a succession of open space rooms where 45 workstations and a café are placed.

Fumi Coffee by Alberto Caiola, Shanghai – China

July 8th, 2016

Rich and dark in color, the ceiling’s ‘fumes’ evoke the depth of the drink itself, winding up and beyond the venue’s glass façade. Lending a sense of movement to the entire space, the installation creates a partially covered area for attractive outdoor seating in warmer weather.

Sonoma Cafe Woollahra by U+I Building Studio, Sydney – Australia

July 7th, 2016

The colour palette is kept in line with the previous Sonoma cafe fitouts and is dominated by natural, dark and warm tones. We’ve used brushed copper that harmonises with the colour and texture of the breads, combined with a black background to highlight the products.

Max Media Lab office by U+I Building Studio, Sydney – Australia

July 5th, 2016

A mix of contemporary open plan and glazed closed office spaces allows for flexibility and privacy in the workspace, but still encourages visual connections. Light materials with timber cladding and exposed steel structure are used throughout to create a bright and light workspace and staff breakout area.

Favor Offices, Austin – Texas

June 26th, 2016

Favor employees helped to hand select and design every piece of furniture and fixture in the office, while music fills the common areas with an employee controlled Spotify playlist. Employee feedback was further incorporated into the office design, with an abundance of whiteboard walls and breakout areas throughout the office to encourage open collaboration.

Heavn One lamp by HEAVN

June 24th, 2016

The lamp is not only lighting for the workplace but also imitates the ideal variation of the sun over the day. The thereby used therapeutic frequencies of the light activate the biorhythm and fosters health and productivity.

Black Market Restaurant by Dekart Studio, Kiev – Ukraine

June 21st, 2016

In interior design, we relied on the American style of the 30s. This is reflected in dark colors, leather furniture, decoration materials and zoning. We were able to create the concept of the restaurant though modern architectural trends.

Michael Kors Regent Street flagship store, London – UK

June 12th, 2016

All stainless steel fixtures and smoky grey mirrors, the lower ground men’s floor sports its own pool table and bar – complete with leather banquet seating and black and white photography representing the brand’s jet-set lifestyle through classic planes, trains and automobiles.

Clinique D diaphane by L. McComber, Laval – Canada

June 3rd, 2016

The position of the waiting room in the centre, with windowless examination rooms surrounding it, shut clients off from the outside world and its views and natural light.

Engel&Volkers by Model & Alea Office, La Valletta – Malta

June 2nd, 2016

MODEL projected the interior design of a four-story building made up of open spaces, interior glass walls, private meeting rooms and other collaborative areas as well as private rooms. Contrasting colours and natural light are all key design elements for this location.