Posts Tagged ‘Torafu Architects’

Aesop store by Torafu Architects, Seoul – South Korea

November 10th, 2016

The focal point of the space is a centrally positioned stainless steel counter, also painted in a blue shade, and which functions as point-of-sale and is fitted with two demonstration sinks. Suspended above, and fixed with lamps, an architectonic network of interconnected pipes delivers water to the sinks. The new Aesop boutique carries the brand’s full range of skin, body, and hair care products.

Aesop store by Torafu Architects, Sendai – Japan

August 4th, 2016

The store itself is compact and measures only at 6 meters by 7.8 meters wide. Torafu Architects left the shopfront completely open, meanwhile the product display is embedded into the panelled walls. The back subtly frames and separates the retail space and the sink.

Aesop store at Newoman by Torafu Architects, Tokyo – Japan

July 5th, 2016

Two pillars, incorporating shelving, are situated on one side of the unit, while a lower and elongated cabinet marks the opposite perimetre. A unit with sink protrudes from one pillar, and a detached sales counter is placed in the middle.

AKQA Office by Torafu Architects, Tokyo – Japan

August 4th, 2015



Torafu Architects uses concrete, wood and gravel to define spaces inside AKQA’s Tokyo offices

Aesop Store by Torafu Architects, Tokyo – Japan

April 20th, 2015

Aesop Store by Torafu Architects, Tokyo – Japan

Dice children furniture by Torafu Architects

August 14th, 2014

We designed a piece of furniture with multiple resting positions that can be used by young children up until they reach adulthood by rolling it over like a dice.

Aesop shop by TORAFU ARCHITECTS, Osaka – Japan

August 12th, 2014

Aesop shop by TORAFU ARCHITECTS, Osaka – Japan, Design by TORAFU ARCHITECTS.

Museum shop at National Art Center by Torafu Architects, Tokyo

May 1st, 2014

Using red cedar two-by-fours as base units, fixtures are assembled to produce circular flat display stands and towering register counter resembling a conical wooden hut.

Papabubble candy shop by Torafu Architects, Tokyo

April 4th, 2014

The wall serving as a wall-to-wall advertisement also functions as a merchandise display on which products are placed directly. Moreover, we inlaid the papabubble logotype into the checkout counter, taking after the idea of a candy that reveals the same pattern no matter where it is cut.

Aesop store by Torafu Architects, Kyoto – Japan

January 4th, 2014

We approached the project by making the most out of the original building structure with the addition of careful alteration. We brought functional part of the store compactly to the narrow space by the entrance, the back space will be a hospitality area consisting of sizable counter and long bench, where customer can relax.

Aesop Shibuya store by Torafu Architects, Tokyo

May 12th, 2013

In order to limit the variety of the materials used, the shelves and counter are finished in blackened steel, which is also the basis for storage doors assimilated into the mortar wall or mirror wall; the basin that is Aesop’s feature is set near the entrance to effect a good view from the passage.

Herman Miller flagship store by Torafu Architects, Tokyo

February 15th, 2013

An aluminum frame was used to tone down the existing ceiling’s strong presence, like a tree canopy providing shade. Its curved aluminum lattices reflect light with a varying expression, creating a heterogeneous natural light environment.

Hermés window display by Torafu Architects, Tokyo

December 28th, 2012

We designed the shop windows for ‘8cm Tie” at Hémes boutique in Marunouchi and Hilton plaza. Like the picture book story of ‘Swimmy’, we thought about how we can gather many individual thin ties together to create the shape of a large tie as well as a house.

my panda store by Torafu Architects, Tokyo

November 1st, 2012

To create space for the two-toned clothes, shoes, bags and products, we have proposed a ‘house’ that is divided into two colors. The house occupies both the inside and the outside of the store space: as a counter and display shelving on the inside while functioning as display windows as well as a bench on the outside.

au Shop by Torafu Architects, Tokyo

October 5th, 2012

The curved profile of the furniture gives a softer impression, contrasting with the straight lines that make up the space. The interior space can be seen through the facade, framed by a multi-layered tunnel that subtly bridges the boundary between the shop and the street.