Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities

The idea for this restaurant in Bangkok, designed by Thai architecture firm Metaphor was a ‘glass house in an artist’s backyard’. Through the unique use of color, light and geometry, Metaphor has carefully choreographed the 140 sqm space to feel like a relaxed creative’s den. Paintings, sketches, paper with musical notes and even instruments help create this engaging atmosphere. A key feature in the middle of the layout is an open cooking table, inviting guests into the space and encouraging them to experiment menu options with the chef.

With a seating capacity of 52 the dining area can be divided to cater for private parties, through the closing of a large curtain. The materials and lighting help to accentuate the sensory environment, the walls are a pale grey brick and soft, diffuse up-lighting indirectly fills the space along the metal arch detail. Several balloon pendant lamps hang from the exposed ceiling reflecting off large tilted mirrors.

All images courtesy of Nuttee Thongjang


http://www.designboom.com/design/restaurant-influenced-by-an-artists-backyard-by-metaphor/

Add to collectionAdd to collection