Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

This design creates an inviting space in a low-ceiling basement for Philippines-based supermarket retailer Landmark. Emphasizing the latest technology and food display in a cutting-edge environment, this store of the year features serpentine shapes and ovals to break a large, 94,000-sq.-ft. store into more intimate zones. From cut-out ceilings that wave through aisles to serpentine display cases that flow just beneath them to the rounded endcap shelving, the linear store is full of energy and motion.

Oval-shaped pods near the store entrance conceal storage for 900 shopping carts; a jewel-like, glass-enclosed island highlights a wine department; and a series of curving paths break up seating in the 51,000-sq.-ft. food court. With 11-ft.-high ceilings, a series of light-colored, floating planes suspended below the exposed ceiling structure, which is painted in dark colors, create a sense of spaciousness. Without natural light, energy-efficient metal halide and fluorescent light fixtures create theatrical focuses in the space.

Photography 2nd Story Studios, Quezon City, . Philippines
A.R.E. awards – Store of the Year – Grand Prize – 2008

http://www.aredesignawards.com/award_winner_detail.cfm?key=200839

Add to collectionAdd to collection