Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Inspired by light and ethereal figures, as its name indicates, “The Cloud”, creates an atmosphere and sensory space. Its lightweight and porous appearance, invites the visitor to dive into a steamy world, participating in the experience of floating on a cloud. These light and enveloping shapes fire visitor’s imagination increasing their surprise effect. “The Cloud” creates an experience in the visitor, transporting him into a state of illusion.

The intervention consists of a series of elements that together build an integrated space which inhabits between the real and the imaginary. The walls, lined with glass, create a transition from white to mirror, through the application of a gradient of intermediate points. The light wood floor, will be reflected in the mirror, creating a sense of continuity in space. The cold – white, global illumination reinforces the concept of cloud, also incorporating a lateral light slits arising from both the roof and the stairs, vanishing along the walls.

In the ceiling of the stairway, a wavy pattern is generated by using a base module, which repeated several times generates an ondulating and continuous volume. These modules were generated, taking into account the material reuse. The pieces selected as base modules were originally rigid Polyurethane foam half pipes, that were destined to be discarded. By a series of operations, such as; cutting, assembling and painting we obtained the final pieces which compose “The Cloud”.

This porous volume is designed using parametric design software, such as Grasshopper. In order to generate these height variations, each module needs to have a special length and location. As a whole “The cloud” is perceived as lightweight moving surface .

The Cloud, is part of the Arch. and Design show “Casa FOA” which takes place in Buenos Aires, Argentina, every year. This is one of the most prestigious arch/design shows. This year, Casa FOA rediscovers a magical place in the City, “San Benito´s Abbey” (Abadía San Benito). In a particular block of Palermo, spilling tangled forest from which emerges at the top, the abbey church San Benito. Next, as carried by the Time Tunnel, a fine eclectic cloister, with a mixture of Romanesque austerity, refinement and Gothic traces of reinforced concrete.

Designed by Bea & Mecha Palacio

Add to collectionAdd to collection