Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

The shop design for by | n, an original brand with all nendo-designed products located in the Seibu Sogo department stores in Tokyo’s Ikebukuro and Shibuya, and in the Yokohama Sogo department store. BACKYARD refers both to a shop’s storage space or loading dock and a tiny paradise for children, an outdoor space for free play. We wanted to combine the novelty of the commercial back yard, in which new products arrive straight from the workshop, with the excitement of playing in the back yard at home. Simple white fixtures bring out the rich variety of the different products, and the plinths and stands’ plywood texture appears gradually towards the base.

Most shops hide the plywood base of their fixtures under licks of paint, so showing it like this brings the shop’s ‘backyard’ into the shop itself, casually and nonchalantly creating a link between the hidden world of production and the shopping experience. We thought this design would offer a tantalising glimpse into the back of the shop, and provide a space that’s truly appropriate as a BACKYARD.

Photography: Masaya Yoshimura
Design by Nendo

http://www.nendo.jp/en/works/backyard-by-n-2/backyard-by-n-yokohama/?erelease

Add to collectionAdd to collection