Moncler Flagship Store by Gilles & Boissier, Tokyo – Japan

October 29th, 2015 by retail design blog

Italian fashion brand Moncler has raised its profile in Tokyo with a new flagship store. Following boutique openings in the city’s main shopping areas of Shibuya, Shinjuku, Aoyama and a string of shop-in-shop locations, Moncler plants a flag in the upscale Ginza district, and it does so in a striking manner. A major retail statement – yes, also quite literally – the store measures 560 sqm. [6,028 sq.ft.] spread over two floors, and features an interior design by Paris-based practice and longtime collaborator Gilles & Boissier. Infused with slabs of black and white marble with polished chrome accents, it breaks away from the aesthetic of Moncler’s previous stores.


Alongside the store opening on sat – oct 24, a collab collection with Los Angeles-based artist duo FriendsWithYou will officially be launched. A series of puffer jackets, each adorned with very appropriate Kawaii-style pop icons and in bright colours, will be sold as a world exclusive at the store during the weekend – no worries, they’ll drop in Moncler stores elsewhere in the course of the coming fall and winter seasons – and not surprisingly, FriendsWithYou will attend the opening as they’ve taken over the store with a colour-infused installation of inflatable sculptures and other objects, and to take customization requests from shoppers. and that’s not all. Celeb photographer Terry Richardson will fly in for a photo shoot and creative multi-tasker Virgil Abloh hits the decks for a DJ set.






via Superfuture

Cronus private bar by DOYLE COLLECTION, Tokyo
This members’ bar lounge targets to the executives who are keen in spending ...
Convert Man store by John Lum Architecture, San Francisco - California
­­ Convert, an eco-conscious fashion retailer, recently opened Convert Man on...
Ellassay flagship store by Stefano Tordiglione Design, Shenyang - China
A grand chandelier at the entrance is inspired in design by a rose, and is s...
Olive Young store by centdegrés, Busan - Korea
Everything has been designed so that behind the large and minimalist-styled ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *