Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

The space is based within the headquarters of an international shoe brand’s distributor company in Turkey and casual shoes are exhibited in this space. The showroom is used for presentation of season products to the dealer agents by the sales representatives of the brand, in order cycles.

Irrational plan of existing space was not convenient for the ‘’main volume’’ feeling that aspired to be created in accordance with the use case of the space.

Also, because of having tha main circulation-terrace connection of the building on this floor, expectation of concentration while using would be harmed. In accordance with these inputs, the space is divided with a seperator wall to a main volume that holds the meeting table in the center and to a circulation axis that left behind by the wall and a smaller exhibition space integrated to that axis.

Casual category of the brand products that appeal to an active, comfortable and urban life style, served a referance for gathering familiar components which form a platform for daily life activities. Decisions about the materials, designs of the exhibition units used for specialized product groups and movable furniture selections took shape within this approach.

There were different sub product groups in casual catagory of the brand which vary by classification and count every season. A modular and dynamic shelf system is designed that provides opportunity for sales representatives to organise their exhibition styles by classifying products in an easy and flexible way, and so as to present variability according to different customers, in order cycles.

This system creates a pattern on wide side in main volume of the space, even when there are no products or fully loaded. System is created by mounting solid wood pieces which can stay closed and open, to interior wall with a simple mechanism that can turn pivot in front of the wall.

This system, which can also used with the purpose of seperating selected/non-selected products by the visitors, strengthen user-space relation from the point of providing opportunity to interactive use. This shelf system is repeated with a variation that creates a semipermeable situation on line of the divider wall which surrounds the main volume. The space gained transparency with this variation at the rate of intensity in closed and open position of wood pieces.

Architects: Zemberek Design
Photography by Safak Emrence

http://www.archdaily.com/780659/skechers-tr-casual-showroom-zemberek-design

Add to collectionAdd to collection