Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Acting as the main office and reception of the vast logistic center in New Taipei City, the ALP owners wanted to establish a reference design for the workplace in the warehouse setting. We utilized the properties of key elements of the logistic center to develop the space. Racking systems, pallets and shipping containers all have the ability to form multi-level spaces within a space, carrying new products and possibilities.

We wanted to create that feeling and showcase the flexibility and potential of the site. With Large windows and high ceilings, we were able to add floor area with stacked shipping container-like structures to create privacy as well as different atmosphere within an open environment. It breaks down the homogenous character of warehouses, such that the container floor becomes the roof and intimacy for areas below.

The industrial and modular concept is carried throughout, from the rope screen walls of the large meeting room to the layered pallets serving as the stairs platform. The character of the space remains true to the core value of the company and inspires new possibilities and practicality in creating dynamic offices and storages within a logistic center.

Architects: JC Architecture
Photographs: Zachary C. Hone
Designer: Winnie Lin
Lead Designers: Johnny Chiu / Maria Isabel Lima

http://www.archdaily.com/783878/alp-logistic-office-jc-architecture

Add to collectionAdd to collection