SASB Office by FENNIE+MEHL, San Francisco – California

March 10th, 2017 by retail design blog

FENNIE+MEHL has designed the new offices of non-profit sustainability company SASB, located in San Francisco, California. When first generation non-profit SASB (Sustainability Accounting Standards Board) found their perfect office space, it was small and very 1980s, but it backed into the perfect Telegraph Hill location in San Francisco. For a company focused in making standards around sustainability, windows filled with nature on one side and the City on the other couldn’t be passed up.

FENNIE+MEHL was asked to make the new office communicate SASB’s commitment to sustainability and corporate transparency while fitting the work style of a staff intently focused on complex data analysis. The plan focused solely on finishes, furniture and visual artifacts. F+M had 8 short weeks to design and deliver. F+M delivered SASB a space without distractions but with a clear and quiet confidence.

Transparency is everywhere. It’s in the 3-dimensional, layered-glass graphic they created that defines the space between the break area and open work area while also listing the 80 industries and sectors SASB is influencing through their ground-breaking work. And the custom-F+M designed floor-to-ceiling ‘SASB’ art greets visitors as they enter the reception area.

The conference and private rooms throughout are named after individuals such as Lincoln and Shakespeare, people who have influenced SASB’s leadership and business vision. Those individuals’ names as well as inspirational quotes are vertically applied within the room to link the company culture of leadership and accountability within the space.

Design: FENNIE+MEHL
Photography: Omied Arvin

https://officesnapshots.com/2017/03/01/sasb-offices-san-francisco/

PKO Bank Polski by Robert Majkut Design, Poland
The theme of delicate grid was treated in a very innovative way – a bi-dimen...
Level Up! office by KdF Arquitectura, Bogotá - Colombia
Level Up! office by KdF Arquitectura, Bogotá - Colombia
Sennex office by Sennex consultants, Singapore
As a dynamic, growing company, Sennex was quickly outgrowing its space in ...
The Landwave office by PAL Design, Shanghai - China
This new working landscape composed of positive and negative spaces - wrappe...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *