Modiz Condo Sales Office by PODesign, Phahonyothin Rd – Thailand

June 19th, 2017 by retail design blog

Modiz sale office is located on Phaholyothin road. The program is for displaying mock-up rooms of two condominium projects; “Modiz Interchange” and “Modiz Station”. The concept of design is to be a linkage between the two residential projects. Orientated along the site, the building has linear rectangular shape. The main lobby, located in the middle of the building, is easy to access to each projects’ mock-up rooms.

Façade design emphasizes on the North-east side, which is the main approach of building. The inner skin is composed of steel structure and glazing while the outer skin consists of the lace oblique panel on steel frame. The outer skin is positioned away from inner skin, creating a semi-exterior space. It’s also acted as covered walkway around building. Several patterned panels are atilt connected to create entirety façade.

Configuration from Modiz’s octagon logo is transformed into panel’s pattern. The pattern is assorted of solid and void so as to control visibility between indoor and outdoor. Since the building facing east, this lace panel is also acted as sunshade device. When sun moves, it creates shadow pattern into the space. Internal space’s atmosphere is tremendously changed during the day.

Architects: PODesign
Architects in Charge: Bunjong Kiatsingnakorn, Sansanee Praditkul, Benjawan Doung-eiad
Interior Architect: Foureyes Design
Photographs: beersingnoi

http://www.archdaily.com/872099/modiz-condo-sales-office-podesign

BlackBerry flagship store by Pope Wainwright, Dubai - United Arab Emirates
The interior design of the store steps away from the traditional technology ...
LaViti branding and packaging by Enric Aguilera Asociados
Each product is wrapped in white with an illustration, stamped in red, which...
The Cooper Aerobics Health and Wellness Centre by Shopworks, Nanjing Loashan - C...
One of the main challenges was to specifically target and communicate with C...
Takashi Ochiai store by +o+a arquitectes, Barcelona - Spain
Talking about materials, the project starts with the idea to keep the origin...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *