Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities

o-negativ and TP Bennett have designed the Guildford Business Park, a development that provides amenities to surrounding companies located in Guildford, England. Cube Real Estate appointed o-negativ to design the interior and show suite of the redevelopment of Guildford Business Park Unit 2. The requirement for the double height reception area was that it should be cosmopolitan and welcoming but also resonate with the multitude of global tech companies in the area. The challenge was to take a typical office design and create a space that is both architectural and sophisticated.

O-negativ combined the masculinity of stained timber, copper and black metal with an injection of softer, feminine tones using silk, fabric and greenery to compose a perfect harmony. The living wall in a metal framed structure above the “capsule” copper reception desk brings freshness into the space and also serves as an artwork piece. The elegant wire chandeliers compliment the reception height without obstructing the view from the mezzanine floor. The stained slatted wall revealing number “2” in a subtle and elegant style creates a beauty feature to the space.

The business lounge, located on the mezzanine floor, has a softened mood accentuated by the use of soft seating and organic patterned carpet. From this level, the sculptural chandeliers, which establish a connection with the ground floor, can be fully appreciated together with the living wall in the reception.

The third floor show suite has a more residential feel to the atmosphere where lighter finishes are used. A touchscreen TV is hung from an open slatted wall to showcase the marketing materials without blocking the view. The roof terrace with its view overlooking the entire town is connected to the office space with a glass folding wall creating a perfect working environment for a sunny day.

Designer: o-negativ
Architect: TP Bennett
Photography: Steve De Vriendt











https://officesnapshots.com/2018/07/26/guildford-business-park-guildford/

Add to collectionAdd to collection